Süssünk egyben tarját grillen!
Kristóf Tamás az édesapjától tanulta az egyben grillezett tarja receptjét, amelyet megosztott olvasóinkkal.
„Mi egyszerűen csak tépett húsnak hívjuk. Azért szeretem, mert egyben sütve sokkal szaftosabb, zamatosabb marad a hús, nem szárad ki úgy, mintha szeletben grillezzük. Ha jönnek a barátaim, gyakran csinálok ilyet, és mivel sokaknak bevált, tudom ajánlani. A húson kívül csak egy fedeles grillsütő kell hozzá” – osztotta meg tapasztalatait a Metropol Konyha rovatával.
1,5-2 kg tarja egyben
só, fűszerek
A húst megmossuk és előre besózzuk, borssal, oregánóval vagy más kedvenc zöldfűszerrel bemasszírozzuk. Először az egyben tarja mindkét felét megkérgesítjük, felpirítjuk a grillen, majd 4-5 órán keresztül 150-180 fokon, fóliában, a tűztértől távolabb, fenti rácsra téve izzasztjuk a grill tetejét lecsukva. Akkor van kész, ha a fóliát kibontva a hús vajpuha, és kézzel téphetően mállik szét. (A hőfokot úgy ellenőrizhetjük, hogy maghőmérőt döfünk a húsba.) Érdemes kipróbálni, kenyérrel vagy grillezett zöldséggel is komplett étel.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre