Rakott hús tepsiben, színes zöldség-gyümölccsel

Rakott hús zöldséggel: a gyorsan elkészíthető, megbizhatóan finom ebéd.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.05.30.
Módosítva: 2024.05.30.
rakott hús csirke tarja újkrumpli répa

A praktikus és ízgazdag ételek sorába tartozik a tepsiben egybesüthető hús, különféle zöldségekkel összerakva. Különféle zöldségek, azaz ami van otthon, de ez igaz a húsra is. Jelen esetben néhány csirke felsőcomb és korábban bepácolt tarjaszelet, sárgarépa, vöröshagyma, újburgonya és zöld alma és pár piros paradicsom. Ezeket csak össze kell sütni, és különleges – indiai ízvilágra emlékeztető (de mégsem olyan!) – zamatos ételt tehetünk az asztalra.

Rakott hús zöldséggel Fotó: Fodor Erika

Hozzávalók

2 nagy szelet currys-fokhagymás olajban pácolt hús

5 db csirke felsőcomb

6-8 szem újkrumpli

5 darab sárgarépa

1 nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 darab zöld alma

4 közepes paradicsom

Húsok és a feltétek  Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

A zöldségeket megtisztítjuk, az újkrumplit csak mossuk, és négybe vágjuk. A répákat közepes hasábokra, a hagymát nagy kockákra. A csirkecombokat mossuk, besózzuk. A tepsi aljára tesszük sózott krumplit és a hagymát. Erre rakjuk egyik oldalra a tarjaszeleteket, a másikra a csirkecombokat. 

Csirkére répa, tarjára zöld alma  Fotó: Fodor Erika

A csirke tetejére és közé jönnek a répahasábok, a tarjára a zöldalma-szeletek. Az egész tepsibe a húsok közé beszúrkodjuk a szeletekre vágott fokhagyma- gerezdeket, a tetejére pedig a felezett paradicsomokat. 

A tepsi tarjás oldala...  Fotó: Fodor Erika

Alufóliával fedve, 150 fokon összesütjük, míg a hús is megpuhul, majd a fóliát leszedjük, és 15-20 percet ropogósra pirítjuk. Pirítás előtt a húsokat emeljük át a zöldségdarabok tetejére.

Zöld alma, héjas újkrumpli, sárgarépa, hagyma, paradicsom Fotó: Fodor Erika

Tipp

Serpenyőben ropogósra pirított, összevágott nyers káposztából mesés köretet rittyenthetünk hozzá, csak egy kis sóval, borssal fűszerezve.

 


 


 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás