Rakott hús zöldséggel: a gyorsan elkészíthető, megbizhatóan finom ebéd.
A praktikus és ízgazdag ételek sorába tartozik a tepsiben egybesüthető hús, különféle zöldségekkel összerakva. Különféle zöldségek, azaz ami van otthon, de ez igaz a húsra is. Jelen esetben néhány csirke felsőcomb és korábban bepácolt tarjaszelet, sárgarépa, vöröshagyma, újburgonya és zöld alma és pár piros paradicsom. Ezeket csak össze kell sütni, és különleges – indiai ízvilágra emlékeztető (de mégsem olyan!) – zamatos ételt tehetünk az asztalra.
2 nagy szelet currys-fokhagymás olajban pácolt hús
5 db csirke felsőcomb
6-8 szem újkrumpli
5 darab sárgarépa
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 darab zöld alma
4 közepes paradicsom
só
A zöldségeket megtisztítjuk, az újkrumplit csak mossuk, és négybe vágjuk. A répákat közepes hasábokra, a hagymát nagy kockákra. A csirkecombokat mossuk, besózzuk. A tepsi aljára tesszük sózott krumplit és a hagymát. Erre rakjuk egyik oldalra a tarjaszeleteket, a másikra a csirkecombokat.
A csirke tetejére és közé jönnek a répahasábok, a tarjára a zöldalma-szeletek. Az egész tepsibe a húsok közé beszúrkodjuk a szeletekre vágott fokhagyma- gerezdeket, a tetejére pedig a felezett paradicsomokat.
Alufóliával fedve, 150 fokon összesütjük, míg a hús is megpuhul, majd a fóliát leszedjük, és 15-20 percet ropogósra pirítjuk. Pirítás előtt a húsokat emeljük át a zöldségdarabok tetejére.
Serpenyőben ropogósra pirított, összevágott nyers káposztából mesés köretet rittyenthetünk hozzá, csak egy kis sóval, borssal fűszerezve.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre