RETRO RÁDIÓ

Gyors, praktikus és még annál is finomabb - almás tarja recept





Itt a tél, a gyümölcsök sem esnek olyan jól nyersen. Ha összesütjük az almát egy darab sertéstarjával, na az mindjárt egy tökéletes meleg étel!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2020.11.29.
recept

A csípősre fordult, téli időben a gyümölcsök is jobban esnek melegen. Főételeinkkel kombinálva pedig egyenesen tökéletesek: különleges zamatot adnak a húsnak és egyben akár önálló köretként szolgálnak. Ezúttal egy egyszerűen összerakható, egybesütött almás-tarját ajánlunk télelőre.

Almás tarja ropogós (A szerző felvétele)

Hozzávaló 4 főre

1kg sertéstarja (csont nélkül)

1,5-2 kg alma

1kg vöröshagyma

só, bors ízlés szerint

A gyümölcs betakarja a húst (A szerző felvétele)Fotó: Metropol

Elkészítés

Az almát megmossuk és vastag szeletekre vágjuk. A felét belerakjuk egy mély, fedeles jénai tál aljára. Erre ráfektetjük a sózott, borsozott tarjadarabot, amelyet előtte úgy vagdostunk be, hogy majdnem teljesen felszeleteltünk, csak éppen az alját hagytuk egybe, és nem vágtuk át. A bevágott szeletek közé bedugdossuk a vastagon felkarikázott hagymadarabokat. Tetejét az alma másik felével borítjuk be. Mehet rá a fedél, és be a sütőbe. Az almából és hagymából kifővő lé és a tarjában lévő zsiradék elegendő a sütéshez, semmit nem kell hozzáadnunk.

Tuti Tipp

Az alma héja is belepuhul (A szerző felvétele)

Az almát nem hámozzuk meg! A héjában lévő hasznos tápanyagokat nem dobjuk ki, sütés közben összeérik a héj a hússal, így az is meg tudja enni, akinek nyersen problémát okozna az almahéj fogyasztása.

+1 Tipp

Ha már puha, tegyük felülre pirulni a húst (A szerző felvétele)

Amikor már megpuhult a hús, tegyük az almásköret tetejére, és úgy pirítsuk meg, hogy a szaftos-pempős almaesszencia mellé ropogós sülthúst ehessünk.

Alma

A gyógyító alma (Fotó:: A szerző felvétele)

Ismerjük a mondást: Naponta egy alma - az orvost távol tartja. Ez a magas C-vitamin tartalmú gyümölcs egyben gazdag A- és B vitaminforrás, de folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Vízoldékony rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi az emésztést, kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét.





Ezeket olvastad már?
Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Medvehagymás sauté gombával és csirkecsíkkal

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Hamis somlói – Így mentsük meg a húsvétikalács-maradékot!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Béla Bácsi várja a vendégeket kóstolni, akár minden héten!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Egy kis egészséges nassra vágysz? Itt találsz nyers vegánt is!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás