Fülöp Lili, az Európai Friss Csapat dietetikusa grillrépa-receptje a zöldségfogyasztóknak kedvez, és kínál izgalmas alternatívát.
A nyári grillszezon méltatlanul elhanyagolt finomsága a grillezett sárgarépa, ami akár önálló fogásként is megállja a helyét, elkészítése pedig mindössze pár percbe telik.
8 közepes db sárgarépa
1 gerezd fokhagyma
1 kk. kakukkfű
1/2 kk. pirospaprika
1/2 kk. kurkuma vagy curry
3 ek olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Az alaposan megmosott sárgarépákat megpucoljuk, majd félbevágjuk. Egy tepsibe tesszük őket, ráöntjük az olajban elkevert fűszereket, és alaposan átforgatjuk az összeset.
A grillrácsra téve mindkét oldalát körülbelül 5-5 percig hőkezeljük. Tálalásnál joghurtos mártogatóst és pirított magvakkal szórt salátát kínálhatunk mellé.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre