A neves gasztronómiai lap, a Dining Guide a legfinomabb rántott húst kínáló hazai helyeket osztályozta. Lapunk utánajárt a titoknak, hogy mitől is kerülhet a legjobbak legjobbjai közé ez a hazánkban oly népszerű étel.
Hiába a nemzetközi konyha térnyerése és a hazai gasztroforradalom, a rántott hús nem tud kimenni a divatból, és még mindig ez a legnépszerűbb ételek egyike Magyarországon. Az elismert gasztronómiai szaklap, a Dining Guide összeállította a 10 legjobb olyan hely listáját, ahol szerintük a legfinomabb a rántott hús. Az egyik top 10-es hely, az encsi Anyukám Mondta étterem séfje, Dudás Szabolcs mesélt az elismerésről és persze az ő rántott húsukról is lapunknak.
„Azon kevés éttermek közé tartozunk, akiket a szakma és az emberek is szeretnek, ez a top 10-es elismerés még inkább megerősít minket abban, hogy az út, amit vállaltunk, a tisztességes és egyszerű vidéki konyha, az működik” – kezdte a séf, aki arról is beszélt, hogy kiemelten büszkék a rántott húsuk elismerésére, mert szerinte manapság bátor dolog az étlapra tenni azt a magyar ételt, amit az utóbbi időben oly sokan megrángattak, leszóltak, becsméreltek.
Nekünk a rántott hús több, mint egy étel, része a vasárnapi ebéd szentháromságnak, azaz a húslevesnek, a rántott húsnak és a madártejnek, ezért is döntöttünk úgy, hogy akkor a miénk legyen a lehető legjobb
– fogalmazott Dudás Szabolcs, aki megosztotta velünk, hogy a rántott húsuk alapanyaga egy hazai biotenyészetből való mangalicából, annak is az aranypecsenye részéből készül, aminek a különlegessége, hogy rendkívül szaftos és zsíros.
Az elkészítés legfontosabb eleme, hogy tisztított vajban sütjük és pankómorzsát használunk, amit aromatizálunk reszelt citrusok héjával, és keverünk bele mandulát, amitől ropogósabb, izgalmasabb lesz
– mondta a séf, aki arról is beszélt, hogy sok kísérletezés kellett, míg eljutottak a végső verzióig, jelenleg a nyolcadik változatnál tartanak.
A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint itt kaphatjuk a legjobb rántott húsokat hazánkban:
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre