Sosem találnád ki, hogy miből készül a legjobb rántott hús

A neves gasztronómiai lap, a Dining Guide a legfinomabb rántott húst kínáló hazai helyeket osztályozta. Lapunk utánajárt a titoknak, hogy mitől is kerülhet a legjobbak legjobbjai közé ez a hazánkban oly népszerű étel.



Megosztás
Szerző: Julius K.
Létrehozva: 2024.07.02.
Módosítva: 2024.07.02.
rántott hús gasztronómia magyar konyha Anyukám Mondta étterem hungarikum

Hiába a nemzetközi konyha térnyerése és a hazai gasztroforradalom, a rántott hús nem tud kimenni a divatból, és még mindig ez a legnépszerűbb ételek egyike Magyarországon. Az elismert gasztronómiai szaklap, a Dining Guide összeállította a 10 legjobb olyan hely listáját, ahol szerintük a legfinomabb a rántott hús. Az egyik top 10-es hely, az encsi Anyukám Mondta étterem séfje, Dudás Szabolcs mesélt az elismerésről és persze az ő rántott húsukról is lapunknak. 

anyukam-mondta-ujra-elso-lett06 rántott hús dudás szabolcs
Dudás Szabolcs az Anyukám Mondta étterem séfje a tisztességes és egyszerű vidéki konyhában hisz  Fotó: Bujdos Tibor

„Azon kevés éttermek közé tartozunk, akiket a szakma és az emberek is szeretnek, ez a top 10-es elismerés még inkább megerősít minket abban, hogy az út, amit vállaltunk, a tisztességes és egyszerű vidéki konyha, az működik – kezdte a séf, aki arról is beszélt, hogy kiemelten büszkék a rántott húsuk elismerésére, mert szerinte manapság bátor dolog az étlapra tenni azt a magyar ételt, amit az utóbbi időben oly sokan megrángattak, leszóltak, becsméreltek.

Nekünk a rántott hús több, mint egy étel, része a vasárnapi ebéd szentháromságnak, azaz a húslevesnek, a rántott húsnak és a madártejnek, ezért is döntöttünk úgy, hogy akkor a miénk legyen a lehető legjobb

 – fogalmazott Dudás Szabolcs, aki megosztotta velünk, hogy a rántott húsuk alapanyaga egy hazai biotenyészetből való mangalicából, annak is az aranypecsenye részéből készül, aminek a különlegessége, hogy rendkívül szaftos és zsíros. 

Mandula is kerül a rántott hús bundájába  Fotó: Anyukám Mondta/Facebook

Az elkészítés legfontosabb eleme, hogy tisztított vajban sütjük és pankómorzsát használunk, amit aromatizálunk reszelt citrusok héjával, és keverünk bele mandulát, amitől ropogósabb, izgalmasabb lesz

 – mondta a séf, aki arról is beszélt, hogy sok kísérletezés kellett, míg eljutottak a végső verzióig, jelenleg a nyolcadik változatnál tartanak. 

A Dining Guide Top 100 Étteremkalauz szerint itt kaphatjuk a legjobb rántott húsokat hazánkban:

  • Kollázs Brasserie & Bar
  • Anyukám Mondta – Encs
  • Buja Disznó(k)
  • Déryné
  • Hableány – Badacsony
  • Kistücsök Food & Room – Balatonszemes
  • Rosenstein Vendéglő
  • Sauska 48 – Villány
  • Spago Budapest
  • Stand25 (cordon bleu)
  • MoszkvaTér (kijevi csirkemell)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás