
Rántott hús bűnözés nélkül, ez a diétázók kedvence
Csak egy kis fortély, s kész a tökéletes ebéd.
Végre szerepelhet egy mondatban a diéta és a rántott hús. A diéták általában lemondással járnak, és legtöbbször a rántott hús is tiltólistára kerül. Pedig sokak kedvence, nehéz lemondani róla, valószínűleg épp ezért született meg az alábbi recept – írja a dietaesfitnesz.hu.

A titkos összetevő: dió
Jól tudjuk, hogy a rántott finomság nem a hús miatt, hanem az azt körülölelő panír okán kényszerül száműzetésbe, ha szeretnénk leadni néhány kilót, és diétázni kezdünk. Ez az alakbarát elkészítési mód tökéletes megoldás, mert a dió szénhidráttartalma elhanyagolható, és az is lassan szívódik fel, viszont gazdag fehérjében és esszenciális zsírsavakban, emiatt kevés is elegendő belőle, mégis hosszú időre eltelít. Nem utolsósorban pedig igazán különlegessé teszi ezt a klasszikus rántott fogást.
Íme, a recept!
Csirkemell diós bundában
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- só
- 2 db tojásfehérje
- ½ ek. gyömbérpor
- 2 ek. darált dió
- 2 ek. szénhidrátcsökkentett liszt (vagy teljes kiőrlésű liszt, zabpehelyliszt) + a forgatáshoz
- olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A csirkemelleket megtisztítjuk, szárazra töröljük, 1-2 ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, majd megsózzuk.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a sót, a gyömbérport, a darált diót, valamint a lisztet.
- A csirkemellcsíkokat egy kevés lisztben megforgatjuk, azután a diós masszába mártjuk, majd forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, és hagyjuk lecsepegni a felesleges zsiradékot.
Top hírek


Horoszkópod szerint ez az őrangyal vigyáz rád

Mit látsz meg először a képen? A válasz döbbenetes titkokat árul el a lelkedről! - Videó
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre