Tányérra került a Mikrokozmosz – Íme Magyarország díjnyertes desszertjei

Idén Bartók Béla életművéhez kötődő fantázianevet kaptak a tányérdesszertek, csuda jól néznek ki!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.05.26.
Szamos Mátyás Tányérdesszer díjnyertes mikrokozmosz

A Magyarország Étele 2024. verseny győztese a Kakukk Étterem csapata által kreált Erdőről mezőre névre keresztelt csodatál lett. A Szamos Mátyás Tányérdesszert Versenyt pedig a Mikrokozmosz fantázianevű édes költemény nyerte a Castellumból, Kubinyi Dánieltől.

Mikrokozmosz

Szamos Mátyás Tányérdesszert Verseny

Mikrokozmosz

A Castellum Hotel Hollókő büszkesége, Kubinyi Dániel másodszor is megnyerte a Magyarország étele 2024 – Szamos Mátyás Tányérdesszert verseny döntőjét. Az általa kreált édes fogás a Mikrokozmosz fantázianevet viseli. Ez nem más, mint mákos choux, lágy pisztáciakrém, mák panna cotta, selyemkóróméz mousse, marinált ananász, tokaji aszú zselé és tejmorzsa.

A Szamos Marcipán tányérdesszertje Fotó: Fodor Erika

Málna Szonáta

A Hungarikum Hotel, Czifray István Étterem csapata – Barcsa Viktória és Csajáginé Nyúl Magdolna cukrász – a 2024-es Szamos Mátyás Tányérdesszert versenyre a Málna Szonáta desszerttel nevezett. 

Málna Szonáta

Erdőről mezőre

A Kakukk Étterem csapata, Maduda Dániel (Kárpátalja) és Kónya István nyerte a Magyarország étele 2024 szakácsverseny döntőjét. Az általuk kreált fantasztikus fogás az Erdőről mezőre fantázianevet viseli. Ez nem más, mint szabolcsi szilvaglazúros szarvasgerinc, ropogós tésztába töltött tejfölös laskagombaraguval, fenyőrügyes zellerkrémmel és céklával.

Erdőről mezőre

Június 13-án 14.30-tól vendéglátós felvonulás lesz a Fővám téren! Mindenkit várnak!

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás