
Fitt fasírt kacsamellből - zsemle helyett répával
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Finom és még azok is fogyaszthatják, akik allergiásak a csonthéjasokra!
A Váci utcai Szamos Gourmet Ház exkluzív kínálatát ismerve kíváncsiak voltunk, mit kapunk, ha egy sima hétköznap, munkából jövet-menet a bevásárlóközpontba ugrunk be egy sütire. Kapóra jött, hogy a Hegyvidéki Szamos Cukrászdában mutatták be nekünk a Tigrismogyorós mentes tortát, amely amellett, hogy fenséges ízvilág, még azzal a jó tulajdonsággal is rendelkezik, hogy a mogyorófélékkel ellentétben nem allergizál!
A Szamos Tigrismogyorós mentes tortáját kóstolhattuk a MOM Szamosban, ahol a cukrászat standard kínálatát is tesztelve megállapítottuk, hogy a bevásárlóközpont terében süteményügyben ugyanazt a minőséget találjuk, mint a belvárosi antik miliőben.
A Szamos marcipán figurák, a kézműves bonbonok, a klasszikus és modern külsőt nyert desszertek mellett új Szamos csokoládé-különlegességeket is felfedeztünk.
Mivel itt az eperszezon, kihagyhatatlan volt egy illatos és gyönyörű epertorta! Előtte azonban még Szamos Gabriella megmutatta nekünk a minden marcipánterméküket tartalmazó, a szülei fotójával és a Szamos rövid történetével ellátott desszert-válogatásukat.
A Tigrismogyorós torta titkát maga az ötletgazda, Kelényi-Kovács Dóra mesélte el nekünk, felhívva a figyelmet arra a tényre, hogy a nevével ellentétben a Tigrismogyoró nem tartozik a mogyorófélék közé, és éppen ezért azok is fogyaszthatják, akik allergiásak a csonthéjasokra! Ráadásul tele van magnéziummal, A-, E- és B-vitaminnal!
Kakaós tigrismogyoró lisztes piskótával indul, utána belga csokis és feketeribizlis rétegek váltják benne egymást, és egy ostyavirág díszíti. Nézze meg videón!
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre