Itt az ínycsiklandó megoldás annak, aki nem szereti a hurkát!
Ha a farsangi disznóvágások idején van módunk házilag töltött sütőkolbászhoz jutni, vagy a termelői piacon be tudunk ilyenből jófajtát szerezni, akkor feltétlenül próbáljuk ki a kolbásztorost lilahagymás chatnira pirított lilakáposztával és tormával! A káposzta megfogja a kolbász zsírosságát, de aki hagyományosan szereti, főtt krumplira vagy kenyérre csorgathatja a zsírt, és azzal eheti.
4-5 db közepes sütőkolbász (aki szereti: paprikás és fehér vegyesen)
1 nagy lila hagyma
1 kis fej lila káposzta
1 narancs leve
Só, cukor ízlés szerint (Cukor nélkül is finom!)
Tormakrém
2 kiskanál kacsazsír
A kolbászokat egy jénai tálban, lefedés nélkül betesszük a sütőbe, 160 fokon, alsó-felső fokozaton megsütjük. Amíg a kolbász sül, először félbevágjuk a tisztított lila hagymát, majd a feleket szeletekre vágva megsózzuk, és egy nagy serpenyőben a kacsazsíron megpirítjuk, majd lassú tűzön fonnyasztjuk.
Közben rálocsoljuk a narancs levét. Ha jól megfonnyadt, ráöntjük a rusztikusan nagy szeletekre vágott lila káposztát. (A káposzta külső leveleit leszedjük, félbevágjuk, és a feleket hosszában szeleteljük. Szétesik majd szálakra úgyis.) Összedinszteljük, és amint kész a kolbász, tormával, zsírral csorgatott kenyérrel tálaljuk.
Kattints az alábbi képre a nyálcsorgatóan finom étel fotógalériájához!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre