A betyárját! Ilyen az igazi kolbásztoros – lila hagymás-káposztás chatnival

Itt az ínycsiklandó megoldás annak, aki nem szereti a hurkát!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.02.03.
kolbász lilahagyma lila káposzta Narancs

Ha a farsangi disznóvágások idején van módunk házilag töltött sütőkolbászhoz jutni, vagy a termelői piacon be tudunk ilyenből jófajtát szerezni, akkor feltétlenül próbáljuk ki a kolbásztorost lilahagymás chatnira pirított lilakáposztával és tormával! A káposzta megfogja a kolbász zsírosságát, de aki hagyományosan szereti, főtt krumplira vagy kenyérre csorgathatja a zsírt, és azzal eheti.

Sültkolbász lilahagymás chatnis lilakáposztával (Fotó: Fodor Erika)

Hozzávalók

4-5 db közepes sütőkolbász (aki szereti: paprikás és fehér vegyesen)

1 nagy lila hagyma

1 kis fej lila káposzta

1 narancs leve

Só, cukor ízlés szerint (Cukor nélkül is finom!)

Tormakrém

2 kiskanál kacsazsír

Ebből lesz a kolbásztoros (Fotó: Fodor Erika)

Elkészítés

A kolbászokat egy jénai tálban, lefedés nélkül betesszük a sütőbe, 160 fokon, alsó-felső fokozaton megsütjük. Amíg a kolbász sül, először félbevágjuk a tisztított lila hagymát, majd a feleket szeletekre vágva megsózzuk, és egy nagy serpenyőben a kacsazsíron megpirítjuk, majd lassú tűzön fonnyasztjuk. 

Jó étvágyat! (Fotó: Fodor Erika)

Közben rálocsoljuk a narancs levét. Ha jól megfonnyadt, ráöntjük a rusztikusan nagy szeletekre vágott lila káposztát. (A káposzta külső leveleit leszedjük, félbevágjuk, és a feleket hosszában szeleteljük. Szétesik majd szálakra úgyis.) Összedinszteljük, és amint kész a kolbász, tormával, zsírral csorgatott kenyérrel tálaljuk.

Kattints az alábbi képre a nyálcsorgatóan finom étel fotógalériájához!

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás