Fasírtfánk farsangra a húskedvelőknek!







Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2024.01.31.
Módosítva: 2024.01.31.
fánk fasírt farsang

Még jó 2 hétig tart a farsang, áll a bál, és mivel ilyenkor van az egyetemes „fánkevés” mellett a disznóvágások ideje is, most egy húsos fánkreceptet ajánlunk. Eljátszottunk azzal, hogy húsból és nem lisztből csináljunk „fánkot”, és lehetőleg ne is egyesével, bő olajban süssük ki a „fasírtfánkot”, hanem zsírral kikent tepsiben. A közepére fúrt lyukba pedig lekvár helyett reszelt emmentáli megy! 

Farsangi fasírtfánk az édesség helyett a húskedvelőknek (Fotó: Fodor Erika)

Hozzávalók

60-70 dkg darált hús

2 kicsi tojás

1 fej lila hagyma darabosra vágva

4-5 gerezd fokhagyma reszelve

Só, bors, őrölt kömény, majoránna ízlés szerint

1 darab száraz kenyérvég ledarálva

1-2 evőkanál zsír

Sült padlizsánszeletek a fánkfasírt alá (fakultatív)

 

Elkészítés

A húsba belekeverjük a hozzávalókat, és betesszük egy kicsit a hűtőbe, hogy összeálljon a massza. Ezalatt a száraz kenyérből prézlit darálunk. 

A húsból készült fánkhoz remekül passzol a padlizsán (Fotó: Fodor Erika)

Ha padlizsánt is ennénk hozzá (örült jó kombó együtt!), akkor héjastól szeletekre vágjuk a megmosott zöldséget, majd egy nagy serpenyőben mindkét oldalát zsíron megpirítjuk. „A fasírttésztát” gombócokra formáljuk, egyesével behempergetjük a prézlibe, majd kicsit kilapítva, lyukat fúrunk a mutatóujjunkkal a közepébe. 

A fasírtfánkot kizsírozott tepsiben sütjük ki (Fotó: Fodor Erika)

Ha mind kész, beletesszük ezeket egy kizsírozott tepsibe, és a fánkfasírtok közepét megtöltjük reszelt sajttal. Légkeveréssel, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Sült padlizsánszeletekkel vagy magában is nagyon finom, de nyers almával is jól passzol.





 

 





Ezeket olvastad már?
Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Csökkenti az étvágyat, segíti a fogyást – Megfizethető ételt dicsér a táplálkozási szakértő

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Lecsó paradicsom nélkül – Olvasónk receptje

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

Egy pohár pisztáciamisu? - Igazi nagykávéházi desszert otthon is! - videóval

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

A Centrálban jártunk – Még a konyhába is bejutottunk! – Mutatjuk videón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás