E-mentes vagdalt – tojással vagy kolbásszal, tepsiben pikpakk!

A klasszikus Stefánia-vagdalt annyira csábító, hogy kikísérleteztük a zsemlementes változatát kolbásszal vagy tojással töltve, a zsemlemorzsát pirított szezámmagra cserélve. Ennek az én-féle, E-mentes vagdaltnak az eredménye: a szénhidrátcsökkentés kicsit sem járt együtt az élvezetiérték-vesztéssel. Sőt! Egy jó salátával, tökéletes tavaszváró ebéd vagy vacsora.



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2022.03.04.
egészséges finomság

Hozzávaló

40 dkg (pulyka) darált hús

1 nagy (édes)burgonya

3 főtt tojás

fél szál füstölt szárazkolbász

pirított szezámmag

só, bors vagy borsikafű, őrölt bazsalikom ízlés szerint

kevés (olíva)olaj löttyinteni a rudacskák tetejére

Kolbásszal vagy tojással, de zsemle nélkül! Fotó: Metropol/Fodor Erika

Elkészítés

A hámozott édesburgonyát belereszeljük a darált húsba, ízlés szerint befűszerezzük. A masszát 5 részre osztjuk, a 3 tojáshoz és a félbe vágott kolbászhoz. A tepsi aljára pirított szezámmagot szórunk, és abban hengergetve, formázva az 5 kis rúdba bebugyoláljuk a tojást, illetve a kolbászt.

Csak keverünk, hengergetünk, és máris kész a fitt fasírt Fotó: Metropol/Fodor Erika

Az 5 rudat jól meghempergetjük a szezámmagban, elhelyezzük a tepsiben, és sütés előtt mindegyikre löttyintünk egy kis olajat. Alsó-felső sütéssel 140 fokon addig hagyjuk, amíg összeáll a vagdalt, nem nyers a hús.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás