A klasszikus Stefánia-vagdalt annyira csábító, hogy kikísérleteztük a zsemlementes változatát kolbásszal vagy tojással töltve, a zsemlemorzsát pirított szezámmagra cserélve. Ennek az én-féle, E-mentes vagdaltnak az eredménye: a szénhidrátcsökkentés kicsit sem járt együtt az élvezetiérték-vesztéssel. Sőt! Egy jó salátával, tökéletes tavaszváró ebéd vagy vacsora.
40 dkg (pulyka) darált hús
1 nagy (édes)burgonya
3 főtt tojás
fél szál füstölt szárazkolbász
pirított szezámmag
só, bors vagy borsikafű, őrölt bazsalikom ízlés szerint
kevés (olíva)olaj löttyinteni a rudacskák tetejére
A hámozott édesburgonyát belereszeljük a darált húsba, ízlés szerint befűszerezzük. A masszát 5 részre osztjuk, a 3 tojáshoz és a félbe vágott kolbászhoz. A tepsi aljára pirított szezámmagot szórunk, és abban hengergetve, formázva az 5 kis rúdba bebugyoláljuk a tojást, illetve a kolbászt.
Az 5 rudat jól meghempergetjük a szezámmagban, elhelyezzük a tepsiben, és sütés előtt mindegyikre löttyintünk egy kis olajat. Alsó-felső sütéssel 140 fokon addig hagyjuk, amíg összeáll a vagdalt, nem nyers a hús.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre