
Szentkirályi Alexandra Magyar Péterről: "Szégyentelenül hazug, manipulatív és cinikus színjáték"
Sokakat akaszt most ki Magyar Péter.
Van, aki majonézt eszik mindenhez, míg mások Erős Pistát. A Metropol megkérdezte olvasóit, milyen különleges ételkombinációkat fogyasztanak előszeretettel.
A magyarok többségének ízlésétől távol áll a sós és az édes keveredése. Bár a világ konyhaművészetében gyakran találkoznak ezek az ízek, mégis nagyon megosztó tud lenni.
Egyesek rajonganak érte, míg mások undorítónak tartják. Magyarország egyes vidékein megszokott, hogy a sült húst gyümölccsel tálalják, míg máshol savanyúság dukál hozzá. Németországban például előszeretettel fogyasztják a szalámikat, kolbászokat, felvágottakat is dzsemmel, lekvárral, de a németek egyik kedvenc eledele például – ha hazánkba látogatnak –, a lekváros lángos. Míg mi magyarok inkább a lángos kistestvérét, a fánkot szoktuk előnyben részesíteni, ha lekvárról van szó, de a lekváros kenyér is nagy divat, sokaknak óvodás korukból lehet ismerős, míg mások felnőttként is imádják. Hasonló eledel a vajas-mézes kenyér, szintén a gyerekkorunkat idézi, ám sokan ma is előszeretettel fogyasztják – és nem utolsósorban egészséges is.
Megkérdeztük olvasóinkat, hogy ők milyen meghökkentő ételkombinációt fogyasztanak előszeretettel. Vajkrémes mézes kenyér, rántott hús lekvárral is sokaknak furcsán hangzik, de a Balaton parti büfésoron szembe jöhet velünk a nutellás lángos is.
Íme néhány érdekes ételkombó, amit olvasóink nagyon kedvelnek – Te ezek közül mit kóstolnál meg?
„Zserbó csemege uborkával”
„Lekváros lángos”
„Képviselő fánk savanyú uborkával”
„Omlett lekvárral”
„Rántott gomba lekvárral”
„Sült szalonna lekvárral”
„Grillcsirke lekvárral”
Sokakat akaszt most ki Magyar Péter.
Mutatjuk, mire készüljünk.
A kormányfő az OTP éves közgyűlésén mondott beszédet.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre