Egymilliárd forintnyi kártérítést követelt a szakács, az indoka is megvolt rá





A férfi egy nyaraláson készült fotóval buktatta le magát, ahol a gyerekeit emelgette és a kutyájával játszott.



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2023.02.01.
Módosítva: 2023.02.01.

Elutasította egy szakács 2,2 millió fontos (975 millió forint) kártérítési igényét a brit Legfelsőbb Bíróság, amit azért követelt, mert megsérült a háta.

Students,With,Teacher,In,Pastry,Training,Course
Hátsérülése miatt tartott igényt kártérítésre a magyar szakács Fotó: Shutterstock

A Heathrow repülőtéren dolgozó Sümegi Ferenc állítása szerint egy halakkal teli láda megemelése után annyira lerobbant, hogy csak mankók és botok segítségével tudott járni. Nem sokkal később azonban felesége lebuktatta őt, ugyanis a Facebookra olyan fotókat töltött fel, ahol látható, hogy nyaralás közben kajakozik, botot dobál a kutyájának és a gyerekeit emelgeti.

A 49 éves férfi a bíróságon azt állította, hogy a sérülése „elviselhetetlen”, folyamatos fájdalommal járt, napi 18 órát töltött ágyban, amikor pedig lábra állt, csak mankókkal tudott mozogni. Állítása szerint emiatt nem tudott dolgozni sem, képtelen volt emelni bizonyos dolgokat, és a hirtelen mozdulatokat is kerülnie kellett.

A Gate Gourmet ügyvédei azt elismerték, hogy Sümegi valóban megsérült munka közben, de ragaszkodtak ahhoz, hogy a férfi 18 hónapon belül teljesen tünetmentes lett volna.

Az Oxford megyei bíróság a családi fotók előkerülését követően ejtette az ügyet, sőt a szakácsot 75 ezer fontos (33 millió forint) perköltség megfizetésére kötelezték.

A hátfájós férfinak erre is volt magyarázata, szerinte a fotók akkor készültek róla, amikor kevésbé volt rosszul. Az asszony a képeket pozitív megerősítésnek szánta, különben sem tett volna fel olyan képeket róla, amin botokkal járkál.

A bíróság tavaly márciusban kimondta, hogy Sümegi követelései alapjaiban tisztességtelenek. A szakács azonban nem adta fel, és múlt héten megtámadta az ítéletet a bíróságon, sikertelenül. A férfi akkor kijelentette, hogy nem hazudik a történtekről – írja a Ladbible.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás