A 91 éves fodrász Kati néni egyszerű, mesés fasírozottja - recept

Fodrász Kati néni 91 évesen is aktív - mind a szakmájában, mind a konyhában!



Megosztás
Szerző: Fodor Erika
Létrehozva: 2025.03.28.
fodrász Kati fasírt őzgerincformában frizura

Kati néni betöltötte a 90. életévét. 75 éve a fodrász szakmában dolgozik és nemcsak szeretett hivatásában aktív, de a konyhában is bámulatba ejtő frissességgel sürög-forog. Keze alatt párhuzamosan készülnek a frizurák és a finomabbnál finomabb falatok. Legutóbb az egyszerű fasírozottját volt alkalmunk megkóstolni hajvágás után. Muszáj volt elkérni a receptjét, hogy megoszthassuk!

fasírozott
Fodrász Kati néni: Ha kész a frizura, miért ne dobnánk össze egy fasírozottat? / Fotó: Fodor Erika

Ezt még lánykoromban tanultam Komáromban, a szülővárosomban, ahol 16 évesen fodrászként kezdtem dolgozni, de addigra már sok mindent meg tudtam főzni

- mesélte Kati néni frizurázás közben.

Fasírozott hozzávalók Kati néninél:

70 dkg darált hús (sertés)

3 db zsemle

3 tojás

Majoranna, tárkony, só

Az őzgerincformában sült fasírozott rúd nagyon gyorsan fogy... / Fotó: Fodor Erika

Elkészítés

Az áztatott zsemlét, a darált húst a tojásokkal és a fűszerekkel jól összedolgozom. Kikenem olajjal az őzgerincformát, a fasírozott masszát belenyomkodom és közepes hőfokon kisütöm. Eredetileg kellett volna egy kis zsemlemorzsát is rászórni, de nem akartam, hogy ne hízlaljon.

Pillants be Kati néni konyhájába!

@fezstory Fodrász Kati néni 90. születésnapján is frizurával és ebéddel várt.#foryoupage❤️❤️ ♬ eredeti hang - Fodor Zwickl Erika

Így is nagyon finom, pillanatok alatt kész. Az egyetemista unokámnak sütök hozzá krumplit, én pedig csak zöldséggel eszem. Jó étvágyat!

- fejezte be a recept ismertetését Kati néni.

 


 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás