
Fodrász Kati néni 91 évesen is aktív - mind a szakmájában, mind a konyhában!
Kati néni betöltötte a 90. életévét. 75 éve a fodrász szakmában dolgozik és nemcsak szeretett hivatásában aktív, de a konyhában is bámulatba ejtő frissességgel sürög-forog. Keze alatt párhuzamosan készülnek a frizurák és a finomabbnál finomabb falatok. Legutóbb az egyszerű fasírozottját volt alkalmunk megkóstolni hajvágás után. Muszáj volt elkérni a receptjét, hogy megoszthassuk!
Ezt még lánykoromban tanultam Komáromban, a szülővárosomban, ahol 16 évesen fodrászként kezdtem dolgozni, de addigra már sok mindent meg tudtam főzni
- mesélte Kati néni frizurázás közben.
70 dkg darált hús (sertés)
3 db zsemle
3 tojás
Majoranna, tárkony, só
Az áztatott zsemlét, a darált húst a tojásokkal és a fűszerekkel jól összedolgozom. Kikenem olajjal az őzgerincformát, a fasírozott masszát belenyomkodom és közepes hőfokon kisütöm. Eredetileg kellett volna egy kis zsemlemorzsát is rászórni, de nem akartam, hogy ne hízlaljon.
Pillants be Kati néni konyhájába!
Így is nagyon finom, pillanatok alatt kész. Az egyetemista unokámnak sütök hozzá krumplit, én pedig csak zöldséggel eszem. Jó étvágyat!
- fejezte be a recept ismertetését Kati néni.
Vajon te is a szerencsések között vagy?
A névadó Felhősütivel ünnepelték a 3. születésnapot.
Íme egy csokornyi érdekesség a nem hivatalos ünnepről.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre