
Így készítik és desszertborral kínálják a tiramisut a szerzetesek
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Így kell fasírtot csinálni kacsahúsból, kenyérmentesen!
Kapóra jött, hogy a bevásárlókörúton találtunk akciós bőrös kacsamellet, most kellett kipróbálni a Dr. Pataky Emesétől tanult kacsafasírt receptjét, amely úgy mesés, ahogy van, pedig zsemle helyett csak sárga- és fehérrépa, meg zeller „köti össze”, na persze friss zöldfűszerekkel megbolondítva. A kiskunsági pásztor, Dudás Karcsi jóvoltából ezúttal néhány fürjtojással is lágyítottuk a fasírtmasszát, de eredetileg tojás sem kell hozzá. Nagyon finom, és 1 órán belül kész és ehető - darálással, sütéssel, mindennel együtt!
80 dkg (egy egész) kacsamell bőröstől
30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
só, petrezselyemzöld, kevés zellerzöld, bors ízlés szerint
lila- vagy vöröshagyma apríték (2-3 fej)
fokhagyma (választható)
6 fürjtojás (vagy 2-3 tyúktojás, vagy semmi)
A kacsamellet és a zöldségeket - nyersen - külön-külön ledaráltuk, összeaprítottuk, majd az egészet egy hatalmas keverőtálba raktuk, a fürjtojások és a fűszerek hozzáadásával jól összedolgoztuk-gyúrtuk.
A masszából másfél centis korongokat formáztunk, illetve hagyományos fasírtgolyókat készítettünk. Ezeket sütőpapírral kibélelt tepsibe tettük, és 180 fokon 20 perc alatt kisütöttük, és máris ehető frissen, forrón, ropogósan.
Bármilyen köret esetén ajánljuk a fasírtból kisült szaft, zsiradék rácsorgatását! Mi sütőtök körettel tálaltuk, amelynek a közepébe kecskesajtot olvasztottunk.
Géza atya borral ajánlja a tiramisut.
Örömteli csapatmunkában készült a 4500 szeletes Dobos.
Aki nyitott a különleges ízekre, itt belekóstolhat.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre