Így lesz tökéletes a sült krumpli, zsiradék hozzáadása nélkül - mutatjuk a receptet!

Sem olaj, sem más zsiradék nem kell hozzá, mégis istenien ropogós lesz a végeredmény!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2025.02.12. 14:00
zsiradék recept köret sült krumpli hasábburgonya

Ki ne imádná az aranybarnára sült, ropogós sült krumplit? Egyike a magyarok kedvelt köreteinek, ami ráadásul önmagában is isteni finom. Sajnos, az alaknak már nem tesz jót, de szerencsére, létezik egy recept arra, hogyan készíthetünk zsiradék hozzáadása nélkül is ropogós hasábburgonyát, amivel jelentős mértékben csökkenthetjük annak kalóriatartalmát. A Mindmegette nemrég megosztotta azt a receptet, amihez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges, csupán két tojás.

Így lesz tökéletes és ropogós a sült krumpli, zsiradék hozzáadása nélkül! / Fotó: Mitchell Luo / Illusztráció/Unsplash

Hozzávalók:

  • 7 db nagyobb burgonya
  • 2 db tojásfehérje
  • pirospaprika
  • bors

Az elkészítés menete:

  1. Hámozzuk, majd mossuk meg a burgonyát, azután vágjuk vékony csíkokra.
  2. Verjünk habot a tojásfehérjéből, és keverjük hozzá a fűszereket.
  3. Helyezzük egy tálba a felszeletelt burgonyát, öntsük rá a tojáshabot, és jól forgassuk össze, úgy,  hogy az minden darabot egyenletesen bevonjon.
  4. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük bele a burgonyát, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranyszínűek nem lesznek. Sütés közben többször forgassuk át, hogy a szemek egyenletesen átpiruljanak.

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás