
Így lesz tökéletes a sült krumpli, zsiradék hozzáadása nélkül - mutatjuk a receptet!
Sem olaj, sem más zsiradék nem kell hozzá, mégis istenien ropogós lesz a végeredmény!
Ki ne imádná az aranybarnára sült, ropogós sült krumplit? Egyike a magyarok kedvelt köreteinek, ami ráadásul önmagában is isteni finom. Sajnos, az alaknak már nem tesz jót, de szerencsére, létezik egy recept arra, hogyan készíthetünk zsiradék hozzáadása nélkül is ropogós hasábburgonyát, amivel jelentős mértékben csökkenthetjük annak kalóriatartalmát. A Mindmegette nemrég megosztotta azt a receptet, amihez semmilyen extra hozzávaló nem szükséges, csupán két tojás.

Hozzávalók:
- 7 db nagyobb burgonya
- 2 db tojásfehérje
- só
- pirospaprika
- bors
Az elkészítés menete:
- Hámozzuk, majd mossuk meg a burgonyát, azután vágjuk vékony csíkokra.
- Verjünk habot a tojásfehérjéből, és keverjük hozzá a fűszereket.
- Helyezzük egy tálba a felszeletelt burgonyát, öntsük rá a tojáshabot, és jól forgassuk össze, úgy, hogy az minden darabot egyenletesen bevonjon.
- Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, tegyük bele a burgonyát, majd 200 fokra előmelegített sütőben addig süssük, amíg aranyszínűek nem lesznek. Sütés közben többször forgassuk át, hogy a szemek egyenletesen átpiruljanak.
Top hírek


Ez lesz a szerencseszíned 2026-ban a horoszkópod szerint

Lehetetlen IQ-teszt: csak a legjobban 1 százaléka nem bukja el - Fotó
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre