Pedig jót tesz a szervezetednek.
Egyes emberek számára elengedhetetlen a koffeines löket ahhoz, hogy átvészeljék a napot - de mikor a legjobb elkészíteni és meginni egy kávét?
Egy új tanulmány ugyanis megállapította, hogy ha a napot egy csésze koffeines itallal indítod, az több egészségügyi előnnyel is járhat, mintha napközben elfogyasztanál egy finom cappuccinót. A kutatók szerint azoknál, akik reggelente kávét isznak, náluk kisebb a kockázata annak, hogy szív- és érrendszeri betegségben meghalnak.
Az eddigi kutatások szerint a kávéfogyasztás nem növeli a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, és úgy tűnik, hogy csökkenti egyes krónikus betegségek, például a cukorbetegség veszélyét
- magyarázta a kutatás vezetője, Dr. Lu Qi louisianai Tulane Egyetem professzora, aki hozzátette, arra voltak kíváncsiak, hogy a koffein milyen hatást gyakorol az emberi szervezetre, és hogy a kávéfogyasztás idejének van-e bármilyen hatása a szív egészségére.
A vizsgálatba több mint 40 ezer embert vontak be, a résztvevők 36 százaléka reggeli kávéfogyasztónak vallotta magát. A megkérdezettek 14 százalékát „egész napos kávéivóknak” titulálták. A felmérésben közreműködő 4295 ember halt meg a kutatók adatgyűjtésének időtartama alatt, a szakértők végül arra a következtetésre jutottak, hogy a reggeli kávéfogyasztók 16 százalékkal kisebb valószínűséggel haltak meg, mint azok, akik nem ittak ebből a koffeines italból.
Ráadásul a reggeli kávéivók 31 százalékánál kisebb volt a valószínűsége annak, hogy a halálukat szívbetegség okozza - írja az Unilad.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre