Megsúgjuk a titkot: ezt edd, ha sokáig fiatal akarsz maradni!

Frissebbnek és energikusabbnak érezheted magad, ha ezeket fogyasztod.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.11.29.
vitamin fiatalság immunrendszer egészség

Mivel a táplálkozás hatással van az öregedés folyamatára, nagyon nem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk. Öt alapanyagot ajánlunk, amelyek segítenek fiatalon tartani!

olívaolaj
Rendszeresen fogyasztod? Fotó: Pexels 

Almaecet

Almasavtartalmának köszönhetően segít feloldani a kalciumos lerakódásokat, és csökkenti az ízületi gyulladást, emellett képes egyensúlyban tartani a savas és a lúgos kémhatást a szervezetben. Az is elmondható róla, hogy oxigénnel látja el az agyat, elősegíti az emésztést és erősíti az immunrendszert. Az almaecetben található almapektin segíti a méregtelenítést, ezzel javítva a bőr tónusát, valamint hozzájárul a szívbetegségek megelőzéséhez.

Búzafű

Rengeteg vitamint tartalmaz és gazdag enzimekben, ásványi anyagokban és fehérjékben, így jótékony hatással van az idegrendszerre, a keringésre és a bőr rugalmasságára. A búzafű megelőzi a fogak romlását és a haj őszülését – írja a mindmegette.hu. Felveszi a harcot a mérgekkel szervezetben, amelyek kontroll nélkül felgyorsítanák az öregedési folyamatokat.

Méz

Energiadús tápanyag, ugyanakkor öregedésgátló tulajdonsága is van. Tartalmaz B6-vitamint, amely jót tesz az agynak, valamint kalciumot is, amely erősíti a csontokat. A benne lévő növényi tápanyagok erősítik az immunrendszert, de külsőleg alkalmazva a méz megtartja a vizet, így a bőr lágy és rugalmas marad.

Kókuszolaj

Gazdag közepes szénláncú zsírsavakban, amelyek könnyen oldódnak, és a szénhidrátokhoz hasonlóan remek energiaforrást jelentenek. Az ilyen zsírsavak a kutatások szerint segítik a kalcium, a magnézium és néhány aminosav felszívódását, támogatják a pajzsmirigy helyes működését. Az E-vitaminban is gazdag a kókuszolaj a bőr kötőszöveteit erőssé és rugalmassá varázsolja.

Olívaolaj

Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, amelyeknek rákmegelőző hatást tulajdonítanak. Nagy koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, amelyek az öregedési folyamatot gyorsító szabad gyökökkel veszik fel a küzdelmet. A gazdag polifenoltartalmáról köztudott, hogy gyulladásgátló és alvadásgátló hatású, emellett segít a csontritkulás és az ízületi gyulladások megelőzésében is.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás