Megdöbbentő összefüggést találtak: ilyen könnyen védekezhetsz a demencia ellen

Az eredmények magukért beszélnek!



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.10.28. 17:00
demencia Dr. Mangó Gabriella bélflóra

Izgalmas összefüggést találtak a bélflóra és a memória között – számol be a hírről közösségi oldalán dr. Mangó Gabriella! A gyöngyösi háziorvos – összekötve a kellemest a hasznossal – kutyasétáltatás közben készített videóban mesél a részletekről.

Összefüggést találtak a bélflóra és a memória között (Fotó: Pexels/Ketut Subiyanto – Képünk illusztráció)

A doktornő Facebook-oldalán közzétett, alig 2 perces videóból kiderül, hogy megvizsgálták a bélflórajavítók agyi kapacitásra gyakorolt hatását. Arra voltak kíváncsiak a szakemberek, hogy egy év alatt mennyit változott a memóriaszint, az összekapcsolási funkciók, azaz az asszociációs képesség és az elvonatkoztatás azoknál, akik rendszeresen bélflórajavítót szedtek. A végeredmény mellbevágó: azoknál, akik figyeltek a bélflórájukra, a memória és az agyi funkciók romlása jelentősen elmaradt azokhoz képest, akik erre nem fordítottak különösebb figyelmet.

Azért, hogy megőrizzük a legnagyobb kincsünket, hogy emlékezünk, érdemes odafigyelnünk a bélrendszerünkre!

– mondja Mangó doktornő, aki ehhez a következő élelmiszereket javasolja: savanyú káposzta, a savanyú káposzta leve, vagy akár élőflórát tartalmazó készítmények.

Mangó doktornő szavaira érdemes odafigyelni, ugyanakkor fontos, hogy minden egészségügyi kérdésben mindenki a saját (házi)orvosával konzultáljon.

Nézd meg Mangó doktornő teljes videóját!

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás