Ilyen nincs: negatív lett a lelet, kiakadt a magyar beteg

Elgondolkodtató történetet osztott meg a magyar orvos.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.10.24. 17:00
döntés Dr. Mangó Gabriella választás

Bármennyire is szeretnénk, bizony sok mindenbe nincs beleszólásunk. Ám ilyen helyzetekben is dönthetünk. Az pedig rajtunk áll, hogy mit választunk – erről szól dr. Mangó Gabriella háziorvos elgondolkodtató bejegyzése, melyben egy Monty Python-szintű abszurd, ám sajnos valós történet áll megdöbbentő példaként.

Negatív lett a lelet, kiakadt a beteg (Fotó: Pixabay)

„A napokban javasoltam egy fizetős vérvételt valakinek, aki attól rettegett, hogy autoimmun pajzsmirigybeteg. Megjött a beteg teljesen negatív eredménye, amiből kitűnt, hogy az illető nem autoimmun pajzsmirigybeteg. A pácienssel kielemeztük az eredményt, aki »megszidott«, hogy mivel semmi betegsége nincs, fölöslegesen dobta ki a pénzét erre a vizsgálatra. És panaszkodott tovább valamilyen más problémáról”
– írja Facebook-oldalán Mangó doktornő, aki rögtön fel is teszi a (költői) kérdést: „Mikor lesz valaki boldog? Ha feleslegesen végeznek el rajta vizsgálatot, mert nincs eltérése, vagy ha kiderül, hogy beteg?”

Megkapta a magáét Mangó doktornő: fizetős vizsgálatra küldte a beteget, aki végül megnyugtató hírt kapott (Fotó: dr. Mangó Gabriella)

A fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés választható

– szól Mangó doktornő életének jelmondata. „Hiszen hányszor szenvedünk, hányszor siratjuk magunkat, pedig csak menni kellene tovább. A tegnap az volt, elmúlt, lezárult. Nincs mit változtatni rajta. (...) Mikor vagyunk boldogabbak, ha ránc nélkül halunk meg fiatalon, persze sokan sajnálnak bennünket majd és sokan eljönnek a temetésünkre, vagy ráncos-aszottan, amikor a temetésünkre csak pár ember jön el, és azt mondják, Isten nyugtassa, szép kort ért meg, és mennek tovább”
– elmélkedik a gyöngyösi háziorvos, aki végül így összegez: „Szóval... érdekes az ember. De egy biztos, a döntés mindig a te kezedben van: mosolyogsz vagy sírsz. Rajtad áll.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás