Figyelmeztet az orvos: súlyos következményei lehetnek ennek a szokásnak - Videó

Jobb, ha ezen mielőbb változtatsz!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.09.21. 12:30
egészség WC széklet vécé szívbetegség

Biztos előfordult már veled, hogy visszatartottad a nagy vécézést, mert adott esetben a nyilvános illemhely tisztasága nem tette lehetővé, hogy ott végezd el a dolgodat. Ezért inkább otthon könnyítesz magadon.

WC vécé toalett illemhely mellékhelyiség sablon
Nem érdemes visszatartani a nagy vécézést, az egészséged is múlhat rajta Fotó: Pexels

Egy orvos szerint azonban ezzel egy hatalmas hibát követsz el. Az amerikai Dr. Janine Bowring elmagyarázta, hogy miért nem szabad soha visszatartani, ha hív a természet.

Soha ne tartsd vissza a kakit, miért? Mert ez székrekedést okozhat, és az a széklet, ami tovább ül az emésztőrendszeredben, idővel fájdalmas lehet. Ez aranyeret is okozhat, és vérzést azon a területen, amit nem fogsz szeretni. Szóval a tippjeim: ha menni kell, akkor menni kell

- fejtette ki a Tiktok-videójában a szakember, majd így folytatta:

„Tudom, hogy a gyerekek nem szeretnek az iskolában, a felnőttek pedig nyilvános helyen vagy a munkahelyükön, de ha késztetést érzel, akkor ne tartsd vissza.”

Dr. Zoe Williams, az Activia-val együttműködő NHS háziorvos szintén elmondta: Ez nem tesz jót a bélrendszerünknek, függetlenül attól, hogy mi az oka annak, hogy „visszatartjuk” a nagy vécézést.

Eközben egy nemrégiben készült tanulmány megdöbbentő kapcsolatot talált a székrekedés és a súlyos szívbetegségek között. Aki nem tudná, az NHS szerint a székrekedés felnőtteknél akkor fordul elő, ha megváltozik a széklet módja és gyakorisága.

Az eredmények azt mutatták, hogy a székrekedésben szenvedőknél kétszer nagyobb valószínűséggel következett be súlyos szívbetegség, mint azoknál, akiknél nem volt ilyen - írja a Ladbible.

Mutatjuk a természetgyógyász figyelemfelhívó videóját:

@j9naturally NEVER Hold in Your Poop Dr. Janine highlights the importance of not holding in your bowel movements. She explains that doing so can lead to constipation, as the water is extracted from the stool when it remains in the digestive system for an extended period. Moreover, Dr. Janine emphasizes that holding in your poop can lead to the development of hemorrhoids and fissures over time. Additionally, she explores how this practice can disrupt your natural rhythm for bowel movements. Despite acknowledging that children may feel uncomfortable using school restrooms and adults may be hesitant to use public facilities, Dr. Janine strongly recommends responding to the urge promptly – after all, it's a normal bodily function that everyone experiences. Follow for more natural health tips. #poop #guthealth #circadianrhythm #wellness ♬ original sound - doctorjanine Bowring, ND

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás