Orvos leplezte le a titkot: így szüntesd meg az éjszakai horkolást

Mindenki szeretne megszabadulni tőle. Mutatjuk a trükköt!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.07.15.
egészség horkolás alvás orvos pihenés

A párod horkolása miatt nem tudsz aludni éjszaka? Vagy talán te vagy a bűnös abban, hogy hangosan szuszogsz? Bármelyik verzió igaz, a horkolással való megbirkózás egy igazi rémálom lehet.

alvás
Ezekkel a trükkökkel megszüntethető a horkolás Fotó: Pexels

Illetve lehetett idáig, ugyanis Dr. Karan Rajan, brit szakember egy furcsa szájgyakorlatot mutatott be, amellyel az éjszakai horkolást meg lehet szüntetni – még ha kicsit hülyén is néz ki.

Ha azt akarod, hogy a horkolásod abbamaradjon, akkor próbáld ki ezeket a gyakorlatokat, amelynek köszönhetően az alvásod is javulhat

– mondta egy TikTok-videóban a szakember, majd így folytatta: 

„Ezek a gyakorlatok alapvetően a nyelved és a torokizmaid megfeszítésével érhetőek el. Így frissebben ébredhetsz, és megakadályozhatod azt is, hogy a partnered elváljon tőled”.

@dr.karanr

How to stop snoring. Do these exercises every day to strengthen and tone your tongue & throat muscles.

♬ original sound - Dr Karan Raj

A horkolást gyakran az váltja ki, hogy alvás közben kinyílik a szánk, a nyelvünk részben elzárja a torkunk hátsó részét, vagy az orrunk eldugul. Ha azonban a horkolás több, mint bosszantó, akkor különböző megoldásokat próbálhat ki ennek leküzdésére. 

Dr. Raj szájgyakorlatok részeként először is azt javasolja, hogy dugd ki a nyelved, és tartsd meg úgy öt másodpercig. Az extra ellenállás érdekében nyomd a nyelved egy kanálhoz, és ismételd meg háromszor-négyszer. Ezután dugd vissza a nyelved, és helyezd két ujjadat mindkét arcfeledre. Nyomd a nyelved egyik oldalról a másikra az ujjakhoz, és ismételd meg ezt a műveletet háromszor-négyszer.

Ezt követően nyomd a nyelved az elülső fogaidhoz és próbálj meg nyelni. Ha még jobban meg akarod feszíteni a torokizmaidat, nézz fel közben. Ismételd meg ezt is háromszor vagy négyszer

– tanácsolta az orvos.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás