Zseniális módszerek: tényleg így aludhatsz el a leggyorsabban – Videó

Vége a forgolódásnak és az álmatlanságnak. Az ötletekkel előrukkoló orvos letesztelne a módszereit!



Megosztás
Szerző: KL
Létrehozva: 2024.05.17.
pihenés tippek-trükkök alvás orvos

Nincs annál rosszabb, mint amikor egy fárasztó nap után kipihennéd magad, de csak forgolódsz az ágyban és egyszerűen képtelen vagy elaludni.

ágy, hálószoba, alvás, Shutterstock illusztráció
Ezzel a két módszerrel gyorsabban elaludhatsz! – állítja az orvos Fotó: Stacey Newman/Shutterstock

Ki hinné, hogy milyen sok embert érint az effajta alvászavar! Nagy-Britanniában például körülbelül minden harmadik ember küzd álmatlansággal.

Azt mondják a szakemberek, ha néha nem tudsz elaludni. Az nem olyan nagy baj, viszont a rendszeres álmatlanság komoly egészségügyi kockázatot jelent (cukorbetegség, szívbetegségek).

Dr. Scott Walter bőrgyógyász elárulta, hogyan aludhat el az ember a leggyorsabban. Az orvos ehhez egy mentális gyakorlatot ajánl, amelynek köszönhetően hamarabb álomba szenderülhetünk. A módszer lényege, hogy eltereli a gondolatokat, amelyek esetleg ébren tartják az embert. Jól hangzik? Ráadásul többféleképpen is végezhető.

Csak gondolj véletlenszerű tárgyakra, amelyeknek semmi közük egymáshoz, például tehén, levél, szendvics. Ezeket is addig ismételgesd magadban, amíg el nem alszol

– magyarázta a trükköt dr. Scott Walter, de az orvos ajánlott egy másik praktikát is, amely így hangzik:

„Először is, válassz ki egy betűt az ábécéből, utána, kezd el számolni a szívverésedet, majd minden nyolcadik ütésnél gondolj egy szóra, amely azzal a betűvel kezdődik” – magyarázta a szakember.

Az bőrgyógyász szerint ez azért működik, mert nem vonja el az ember figyelmét, és utánozza az úgynevezett „mikroálmokat” is, amelyek akkor jelentkeznek, amikor kezdünk elaludni – írja a Mirror.

Íme az orvos módszereit bemutató videója:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás