Ez az egyszerű, olcsó trükk segít, ha bűzölög a lefolyód

Talán eszedbe se jutott volna, pedig hamar megoldja a gondot!



Megosztás
Szerző: L.A.
Létrehozva: 2024.05.21.
Módosítva: 2024.05.21.
lefolyó szag szagok

A rendszeres tisztítás ellenére előfordul, hogy a konyhai mosogatóból rossz szagok jönnek. Az erős vegyszerek helyett a mindemegette.hu mutatott egy tuti tippet, ami még költségkímélő is!

Fotó: Pexels

A lefolyóból áradó bűznek több oka lehet. Nem mindegy, hogy mit öntöttél a mosogatóba: a lefolyóba kerülő ételmaradékok egy része ugyanis megtapadhat a csövek falán, amiben elszaporodhatnak a baktériumok olyan szagot árasztva, amit nemcsak a mosogató fölött, de akár az egész konyhában érzeni lehet. Csakúgy, mint amikor dugulás vagy szivárgás van a csövekben – ekkor már legtöbb esetben szakembert kell hívni.

Ám ha csupán a bomló étel okozza a problémát, próbád ki a következőt: önts egy adag szájvizet a lefolyóba, hagyd állni 30 percig, majd öblítsd le forró vízzel. A mosogatód friss illatot fog árasztani, hiszen a szájvíz elpusztítja, illetve megakadályozza a rossz leheletet okozó baktériumok elszaporodását – azokét a baktériumokét, amelyek az elfogyasztott étellel kerülnek a fogak közé. Így hatásos a mosogatóba kerülő ételmaradékok okozta bűz ellen is.

 

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás