Ezeket a finomságokat soha ne melegítsd a húsvéti asztalról: rákkeltő lehet!

Fontos dologra figyelmeztet a szakember a húsvéti időszak kapcsán.



Megosztás
Szerző: B.P.
Létrehozva: 2024.03.30.
mustár benzoésav ketchup Torma húsvét

Vége a böjti időszaknak, eljött a terített húsvéti asztal ideje ínycsiklandozó finomságokkal: sonkával, tojással, tormával, majonézzel és egyéb földi jóval! Ugyanakkor létezik egy fontos szabály, amit levesen ismernek, pedig nem árt tudni, sőt – derül ki  a gyöngyösi háziorvos, dr. Mangó Gabriella friss Facebook-bejegyzéséből.

húsvéti asztal
Ne melegítsük a húsvéti asztalról nélkülözhetetlen mustárt, tormakészítményt, ketchupot vagy majonézt, ha benzoésavat tartalmaz! (Fotó: Irina Shatilova – Képünk illusztráció)

„Ha sonka..., tudjátok, hogy a mustárban, egyes tormakészítményekben, ketchupban, majonézben lehet tartósítószer, úgynevezett benzoésav, amelyet ne melegítsetek, ne mikrózzatok, mert hő hatására benzolgyűrűvé alakulhat, amely rákkeltő lehet. Hidegen fogyasztva azonban a veszélytelen.”
– írja Mangó doktornő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás