Fontos dologra figyelmeztet a szakember a húsvéti időszak kapcsán.
Vége a böjti időszaknak, eljött a terített húsvéti asztal ideje ínycsiklandozó finomságokkal: sonkával, tojással, tormával, majonézzel és egyéb földi jóval! Ugyanakkor létezik egy fontos szabály, amit levesen ismernek, pedig nem árt tudni, sőt – derül ki a gyöngyösi háziorvos, dr. Mangó Gabriella friss Facebook-bejegyzéséből.
„Ha sonka..., tudjátok, hogy a mustárban, egyes tormakészítményekben, ketchupban, majonézben lehet tartósítószer, úgynevezett benzoésav, amelyet ne melegítsetek, ne mikrózzatok, mert hő hatására benzolgyűrűvé alakulhat, amely rákkeltő lehet. Hidegen fogyasztva azonban a veszélytelen.”
– írja Mangó doktornő.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre