Így készíthetsz isteni reggelit húsvét vasárnapján

Hasznosítsuk fel újra a konyhában a megmaradt sokját és tojást! Tökéletes reggelid lesz belőle!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.04.09.
recept húsvét reggeli

Húsvét vasárnapján szeretjük ráérősen falatozva elfogyasztani a kiadós ünnepi reggelit. A kalács mellé az asztalra kerül a főtt tojás, sonka. A hagyományos reggelik helyett adunk néhány új ötletet az ünnepre. 

 

Mézes-mustáros mázas sonka 

Elkészítési idő: 1 óra

Fotó: Mindmegette


 

Hozzávalók (kb. 6-8 adaghoz):


 

1 db kb. 1,2 kg-os füstölt, főtt sonka (pl. comb)

75 ml narancslé

2 evőkanál méz

1 csapott evőkanál mustár


 

1. A főtt sonka tetejét kb. 1-1,5 cm mélyen, rácsos alakzatban irdaljuk be, majd tegyük a húst egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott sütőtálba.

2. A narancslevet öntsük egy kis lábasba, adjuk hozzá a mézet és a mustárt. Forraljuk fel, majd mérsékeljük alatta a lángot, és folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg sziruposra sűrűsödik.

3. Kenjük át a sonka tetejét a szirup kb. felével, és toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 15 percet, majd kenjük meg a maradék sziruppal, és süssük tovább 15-20 percet. A sütési idő utolsó 5 percében meg is grillezhetjük a hús tetejét.

4. Miután kihűlt, szeleteljük fel a sonkát, és tálaljuk kaláccsal, zöldségekkel.


 

Tipp:


 

A sziruphoz adhatunk egy késhegynyi őrölt gyömbért vagy fahéjat is.


 

Tojáskrémes-sonkás bundás kenyér 

Elkészítési idő: 20 perc


 

 

Hozzávalók (8 darabhoz):


 

4 db főtt tojás

1 evőkanál mustár

1 teáskanál csemege reszelt torma

16 szelet toast kenyér

16 kisebb szelet sonka (kb. 150 g)

200 ml napraforgóolaj a sütéshez

5 db tojás


 

1. A megpucolt főtt tojásokat törjük krémesre a mustárral és a tormával, ízlés szerint sózzuk meg. Az összes kenyérszelet egyik oldalát kenjük meg a krémmel.

2. A kenyerek felére tegyünk sonkaszeleteket, és fedjük be a többi kenyérrel. Jól nyomkodjuk össze.

3. Egy serpenyőben melegítsük fel közepesen forróra az olajat. Közben egy mélytányérban verjük fel a tojásokat, és mártsunk meg benne a töltött kenyerek minden oldalát. Csepegtessük le, majd az olajban süssük aranybarnára, és tegyük konyhai papírtörlőre.

4. Tálaljuk zöldségekkel vagy salátával a bundás kenyereket.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás