Te is szoktál ilyen italokat fogyasztani? Vigyázz, tönkreteszi az agyadat





Nagyon kell vigyázni ezekkel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.08.
reggel gyümölcslé cukorbetegség ital

Egy agyi rendellenességekkel foglalkozó szakember szerint milliók fogyasztanak reggel két italt, amelyek károsabbak az agyunkra, mint gondolnánk. Az emberek többsége el sem tudja képzelni, hogy a napot ne egy frissen őrölt kávéval vagy egy pohár jéghideg gyümölcslével kezdje. Dr. Daniel Amen pszichiáter és agyi rendellenességekre specializálódott szakember, az Amen Clinics igazgatója rossz hírekkel szolgált. A szakértő kifejtette, hogy ez a két ital gyakorlatilag tönkreteheti az agyunkat - írja a Life.hu

Egy jéghideg narancslének kevesen tudnak ellenállni

Valóban ilyen káros a gyümölcslé?

Felidézve egy órát, amelyen a lánya iskolájában vett részt, elmondta, hogy  20 italt sorolt fel, és arra kérte az osztályt, hogy különítsék el őket aszerint, hogy melyek "agybarátok" és melyek nem – derült ki az Express cikkéből.

A 20-ból 19-et jól találtak el, tehát a legtöbb ember tudja melyik italok ezek, de az egyetlen, amit rosszul csoportba soroltak, az a gyümölcslé volt.– fejtette ki a pszichiáter Steven Bartlettnek a The Diary Of A CEO egyik legutóbbi epizódjában.

A gyümölcslé az egészséges kategóriába tartozik, mégsem tesz jót a gyümölcscukor. Az egészséges kategóriába sorolják, pedig valójában amikor a gyümölcscukor kiválik a rostforrásból, az mérgezővé válik a szervezetben. Dr. Amen elmagyarázta, hogy a népszerű ital gyulladáskeltő, és megteremtheti a cukorbetegség káros alapjait.

Végső soron magas vércukorszintet eredményez, ami erodálja az ereket, és alacsonyabb lesz a véráramlás az agyban. Ez rossz dolog. És úgy értem, annyi minden hír van vele kapcsolatban, hogy függőséget okoz, gyulladáskeltő, valószínűbbé teszi a cukorbetegséget és az elhízást

– magyarázta a szakértő.

– A cukor a cukorbetegség és az elhízás kapudrogja, és nem is beszélve a gyulladásról, ami a depresszió és a demencia oka. – folytatta.

„Ez a legelterjedtebb drog, függőséget okoz..."

Másrészt az alacsony vércukorszint is károsíthatja az agyat. Ezért Dr. Amen a koffein kerülését is javasolta. A koffein 30 százalékkal szűkíti a véráramlást az agyban. Leleplezve, hogy mennyire rossz lehet az alacsony véráramlás, kifejtette, hogy ez az "első számú agyi képalkotó előrejelzője az Alzheimer-kórnak.

Ez a legelterjedtebb drog, függőséget okoz. Úgy értem, hogy egy kicsi még jó, de egy kicsinél több már nem jó. Blokkolja az adenozint, azt a vegyi anyagot, amely az elalvásban segít. Nagyon sok páciensem hagyja abba a kávézást. Egyöntetűen azt mondják, hogy jobban érzik magukat

– fejtette ki a szakértő.





 





Ezeket olvastad már?
Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Heti horoszkóp: itt az ideje eldönteni, hogyan tovább!

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Felemészt a stressz és a bizonytalanság? Ezek a gyógynövények segítenek minden bajodon

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Ennek a két csillagjegynek nagyon rosszul indul a hét

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Százmilliókat nyert kaparós sorsjeggyel, váratlan dolgot tett az amerikai nő

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás