Magas vérnyomás? Ezzel a gyümölcslével örökre kigyógyulhatsz belőle

Ha el akarod kerülni, ezt a halálos betegséget, akkor ezek közül az italok közül legalább egyet rendszeresen fogyassz. Meg lesz a hatása.Megosztás
Szerző: kl
Létrehozva: 2023.05.12.
egészség ital vérnyomás

A magas vérnyomás rendkívül gyakori betegségnek számít Magyarországon is. Ez az a betegség, amelyet ha nem kezelnek, akkor komoly egészségügyi problémákat okozhat.

Gyümölcslé ital innivaló sablon
A narancslé nagyon jó a magas vérnyomás ellen Fotó: Pexels

A magas vérnyomás, a szív- és érrendszeri betegségek egyik legfőbb kockázati tényezője. A betegség kialakulásához több minden is hozzájárulhat, többek között az elhízás, a mozgásszegény életmód, de akár a dohányzás is. A Harvard School of Public Health azonban most megállapította, hogy a magas vérnyomás kordában tartható, ha a következő gyümölcsleveket fogyasztjuk.

A Medical News Today pedig most elárulta, hogy melyik az a négy ital, amelyek nagy mennyiségű ásványi anyagot tartalmaznak; ezek pedig nem más, mint a maracuja, a gránátalma, a narancs és a mandarin frissen facsart leve.

Minden ital a következő mennyiségeket tartalmazza:

  • Maracuja gyümölcslé – 687 mg kálium
  • Gránátalmalé – 533 mg
  • Narancslé – 496 mg
  • Mandarinlé – 440 mg.

Érdekesség, hogy a kiváló ásványi anyagforrásként emlegetett banánban, mindössze csak 358 mg ásványi anyag található meg.

A banán is hatásos a vérnyomás ellen Fotó: Shutterstock

Érdemes tehát magas káliumtartalmú ételeket és italokat fogyasztani, mivel annak ásványi anyagai eltávolítják a nátriumot a szervezetből, ami a vérnyomásért felelős. Az esszenciális ásványi anyag pedig segít az érfalak ellazításában is, tovább csökkentve a vérnyomást.

Hogyan tehetünk még a magas vérnyomás ellen?

A Blood Pressure UK azt tanácsolja, hogy szorítsuk ésszerű keretek közé az alkoholfogyasztást, emellett kerüljük a koffeintartalmú italokat, például a kávét, valamint hagyjunk fel a dohányzással – írja a Mirror.

 

Top hírek

Hírlevél-feliratkozás