Gáspár Bea receptje pont olyan egyszerű, mint amilyen finom a végeredmény.
Győzike oldalbordája könyvben és tévében is bizonyította már: profi a konyhában. Gáspár Bea ráadásul még az olyan hétköznapi ételbe is képes egy kis csavart vinni, mint amilyen a tejbegríz! Lássuk, mitől lesz krémes és ínycsiklandozóan finom ez az egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető étel.
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
5 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
kakaó
Az első lépések nem sokban különböznek a hagyományos tejbegríz elkészítésétől: melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát.
Ha sűrűsödni kezd a főzetünk, akkor kisebb lángra váltunk és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett készre főzzük.
Ha megvagyunk, akkor jöhet az első trükk: hozzáadhatjuk a cukrot, mert most már biztos nem kozmál le, ráadásul a hagyományos cukor mellé vaníliás cukrot is teszünk a tejbegrízbe. Ha megvagyunk, jöhet a második trükk: a tejbegrízt vajjal szépen krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, egy kevés tejet hozzáadva és azzal alaposan összekeverve felhígítjuk. Kakaóporral vagy fahéjjal megszórva tálalhatjuk.
(Forrás: mindmegette.hu)
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre