
Az Oroszlán Hold a Halaknak szerelmet, a Kosnak flörtöt tartogat
A Nap és a Hold az Oroszlánban feldobják a szombatot.
Gáspár Bea receptje pont olyan egyszerű, mint amilyen finom a végeredmény.
Győzike oldalbordája könyvben és tévében is bizonyította már: profi a konyhában. Gáspár Bea ráadásul még az olyan hétköznapi ételbe is képes egy kis csavart vinni, mint amilyen a tejbegríz! Lássuk, mitől lesz krémes és ínycsiklandozóan finom ez az egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető étel.
20 dkg búzadara
10 dkg cukor
5 dl tej
5 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
kakaó
Az első lépések nem sokban különböznek a hagyományos tejbegríz elkészítésétől: melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát.
Ha sűrűsödni kezd a főzetünk, akkor kisebb lángra váltunk és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett készre főzzük.
Ha megvagyunk, akkor jöhet az első trükk: hozzáadhatjuk a cukrot, mert most már biztos nem kozmál le, ráadásul a hagyományos cukor mellé vaníliás cukrot is teszünk a tejbegrízbe. Ha megvagyunk, jöhet a második trükk: a tejbegrízt vajjal szépen krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, egy kevés tejet hozzáadva és azzal alaposan összekeverve felhígítjuk. Kakaóporral vagy fahéjjal megszórva tálalhatjuk.
(Forrás: mindmegette.hu)
A Nap és a Hold az Oroszlánban feldobják a szombatot.
Köztük vagy? Ha igen, tudd: embert próbáló hétvége jön!
A magas vérnyomás nem játék, komolyan kell venni!
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélrePortfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.