15 perc alatt kész a krémes tejbegríz – két trükk is szerepel a receptben

Gáspár Bea receptje pont olyan egyszerű, mint amilyen finom a végeredmény.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.11.15.
Módosítva: 2023.11.15.
tejbegríz recept krémes Gáspár Bea

Győzike oldalbordája könyvben és tévében is bizonyította már: profi a konyhában. Gáspár Bea ráadásul még az olyan hétköznapi ételbe is képes egy kis csavart vinni, mint amilyen a tejbegríz! Lássuk, mitől lesz krémes és ínycsiklandozóan finom ez az egyszerűen és villámgyorsan elkészíthető étel. 

Gáspár Bea
Gáspár Bea Fotó: Knap Zoltán

Hozzávalók:

20 dkg búzadara 
10 dkg cukor 
5 dl tej
5 dkg vaj 
1 csomag vaníliás cukor 
kakaó

Fotó: mindmegette.hu

Elkészítés

Az első lépések nem sokban különböznek a hagyományos tejbegríz elkészítésétől: melegítsük, de ne forraljuk fel a tejet, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát.
Ha sűrűsödni kezd a főzetünk, akkor kisebb lángra váltunk és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett készre főzzük.
Ha megvagyunk, akkor jöhet az első trükk: hozzáadhatjuk a cukrot, mert most már biztos nem kozmál le, ráadásul a hagyományos cukor mellé vaníliás cukrot is teszünk a tejbegrízbe. Ha megvagyunk, jöhet a második trükk: a tejbegrízt vajjal szépen krémesre keverjük. Ha sűrű lenne, egy kevés tejet hozzáadva és azzal alaposan összekeverve felhígítjuk. Kakaóporral vagy fahéjjal megszórva tálalhatjuk.

 

(Forrás: mindmegette.hu)









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás