RETRO RÁDIÓ

Ez kell a szálkás izomzathoz





Ahhoz, hogy csökkenjen a testsúly, kevesebb kalóriát kell bevinni, mint amennyit a szervezet elhasznál. A szálkásító étrendhez az első lépés a tudatos táplálkozás megtanulása, nem lehet ugyanis egyik napról a másikra leállni a péksüteményes, pörköltes, csokis, nassolós életmódról.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.30.
edzés zöldség kalória életmód szénhidrát diéta egészség szálkás

A helyes táplálkozást az iskolában nem tanítják, éppen ezért minél jobban ismerjük a saját szervezetünket, annál nagyobb esélyünk van a fogyásra. A legtöbben azért bukják el a diétát, mert nem ismerik fel, hogy mikor szomjasak, mikor éhesek, mikor és melyik ételfajtából mennyit ehetnek, kizárólag az edzésre és az energia pótlására fókuszálnak. Pedig az edzés mellett minimálisra kell csökkenteni a szénhidrátbevitelt.

 

A diétasikere 70%-ban a táplálkozáson múlik. Fotó: Shutterstock

A tészta, kenyér és a liszt tiltó listás, ha feszes feneket szeretnénk. Fontos infó, hogy a xilitnek is van szénhidráttartalma és bizonyos gyümölcsök is sok szénhidrátot hordoznak, úgyhogy ezekkel bánjunk csínján. A tej, a túró, és a joghurt viszont szabad jelzést kap. Minél nyersebb, feldolgozatlanabb az étel, annál jobb. Bátran ehető a hal, a sovány hús, a zöldségek, a tofu, a tojás, a teljes kiőrlésű pékárú, a bulgur, a köles, a barna rizs. A diétasikere 70%-ban a táplálkozáson múlik.

Szigorú szabályok • Napi 2000 kalória süteményből és cukros üdítőkből nem ugyanazt az eredményt mutatja a testen, mint 2000 kalória brokkoliból, fehérjékből és sovány húsokból. • Folyadékból napi 2-3 liter a minimum, ez lehet ásványvíz vagy tea cukor nélkül. • A diéta nem koplalás, hanem a rendszeres, tudatos étkezés. • Mindig minőségi tápanyagot együnk. • Heti 1 csalónap belefér.

A csodálatos HIIT edzés

A HIIT (high intensity interval training)magas intenzitású intervallumos edzés. A gyors, nagyon intenzív edzésmunka extrán hatékony, a váltásoknak köszönhetően nem unalmas, és az edzés gyorsan kész. Előtte mindig alaposan melegítsünk be, az edzés végén pedig ne feledkezzünk meg a nyújtásról sem. 15 perc kőkemény HIIT edzés felér 1 óra aerobikkal. Felpörgeti az anyagcserét és a hétköznapokban is érezhető teljesítmény emelkedést okoz. Izomvesztés nélkül fogyaszt és fiatalít.

 





Ezeket olvastad már?
Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Valóra vált a jóslata, most újabb figyelmeztetést adott ki az „élő Nostradamus”

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Húsvéti angyalhoroszkóp: ennek a csillagjegynek különösen nagy áldást küldenek az égiek

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Kevesebbet alszol napi 7 óránál? Rossz hírünk van

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Elképesztő: grammonként 140 millió dollárba kerül a világ legdrágább anyaga

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás