RETRO RÁDIÓ

Ezt gondolják a fővárosiak Karácsonyékról: „Ezekre az emberekre nem szabadna rábízni egy lakótömböt sem!” – Videó!





A fővárosiak kétharmada leváltaná Karácsony Gergelyt a Századvég kutatása szerint. Megkérdeztük a budapestieket, szerintük mi a legnagyobb gond a fővárosban.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.07.14.
V. kerület VI. kerület VII. kerület VIII. kerület közvélemény

A budapestiek kevesebb mint 31 százaléka támogatná Karácsony Gergelyt egy most vasárnap esedékes önkormányzati választáson, míg 66 százalékuk új főpolgármestert látna szívesen a főváros élén – derül ki a Századvég júliusi felméréséből. A közvélemény-kutatás utánajárt annak, hogy a fővárosiak hogyan vélekednek a jelenlegi főpolgármester, illetve a budapesti városvezetés munkájáról, eredményeiről. A kutatás rávilágít, hogy a megkérdezettek 62 százaléka úgy látja, hogy ma Budapesten inkább rossz irányba mennek a dolgok, ezzel szemben 32 százalékuk pozitív véleményt fogalmazott meg ebben a kérdésben. Ezzel összefüggésben negatív kép rajzolódik ki a főpolgármester munkájának megítéléséről is. A felmérés szerint a válaszadók 60 százaléka elégedetlen Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységével, míg 38 százalékuk megfelelőnek tartja a politikus munkáját.

Karácsony Gergely csalódást okozott az embereknek

A budapestiek közel kétharmada (64 százaléka) úgy gondolja, hogy Karácsony az elmúlt időszakban összességében inkább csalódást okozott az embereknek. A választói kiábrándulás hátterében a többi között a – nem megfelelően összehangolt felújítások következtében állandósult – közlekedési káosz, a fővárosi köztisztasági állapotok látványos romlása, valamint a budapesti közszolgáltatások színvonalának esése állhat, mely problémák érezhetően nehezítik a fővárosi polgárok mindennapjait. Az előbbiek fényében nem meglepő, hogy a közvélemény-kutatás szerint a budapestiek kétharmada, 66 százaléka egy új jelöltet látna szívesen a főváros élén, amennyiben most vasárnap lennének az önkormányzati választások, míg a Karácsony újraválasztását támogatók aránya 31 százalékra tehető.

A budapestiek többsége leváltaná Karácsony Gergelyt a főváros éléről /Fotó: Metropol/MK

„A közlekedésszervezés rossz irányba tart, meg sok minden más is” – Ezt gondolják a budapestiek a városvezetésről

Megkérdezte a Metropol a budapestieket, mit tapasztalnak a fővárosban, hogyan teljesít szerintük a városvezetés (a teljes videó a cikk végén található).

Kálmán: Az Irinyi utcai útfelújítás az Alle környékén botrányos volt. Itt Pesten pedig gyalogosok, biciklisták, járjon-e busz a Lánchídon, különböző kérdéseket kéne megoldani. Költsenek inkább P+R parkolókra! Nem vagyok benne biztos, hogy most kellett volna a biciklisávot bevezetni a Nagykörúton, várhattak volna vele, ha tudták, hogy úgyis most fogják felújítani a dolgokat. Egy forgalomszervező szakember ezt simán megmondja, hogy mit hogyan kellene – mondta el Kálmán lapunknak.

Fotó: Metropol

Mária: Egyre több a szemét, a piszok mindenfelé. Hajléktalan egyre több és több van, főleg itt a nyolcadik kerületben. Itt van a II. János Pál pápa tér, hatalmas terület, vécé nincsen. Hol végzik a dolgukat a hajléktalanok? Ott, az emberek, meg a gyerekek szeme láttára. Ez valami borzasztó. Azt üzenem a város vezetőinek, hogy jöjjenek közelebb, nézzenek körül kicsit az utcán. Minek kellett a bicikliút? Főleg a főutakon, ahol végig járnak az autók. Most meg le akarja záratni a rakpartot Karácsony Gergely, mi lesz utána? És ő akar kihozni dugódíjat, mikor ő csinál dugót?

Fotó: Metropol

András: Itt őrület van, élhetetlen ez a város. Az ember nem akar kocsival jönni, de ha rákényszerül, akkor ez egy kritikán aluli helyzet. Nem tudom kik irányítják a várost…vagyis sajnos tudom, de ez kritikán aluli. Ezekre az emberekre nem lenne szabad rábízni egy lakótömböt sem. Józan ember ilyet nem csinál. De nemcsak ők a hibások, hanem azok is, akik ilyen embereket megválasztanak.

Fotó: Metropol

Béla: Dugó van, de Londonban és Bécsben is van dugó. Valamikor meg kell csinálni a felújításokat. 77 éves vagyok, több helyen éltem már külföldön is. Annyit tudnék csak talán tanácsolni a városvezetőknek, hogy gyorsabban kellene ezeket kivitelezni.

Fotó: Metropol

Edit: Túl nagy már a forgalom, az autósok, BKV, minden, ami jelenleg van, az katasztrófa. A közlekedésszervezés rossz irányba tart, meg sok minden más is. Az emberek hozzáállása is nagyon sokat számít, türelmetlenek vagyunk, erőszakosak vagyunk. A lezárásoknak biztosan van hatása, én azt látom csak, hogy káosz van mindenhol. Hogy szervezésileg ez kinek a felelőssége, azt nem tudom megítélni. Én azt üzenném a városvezetőknek, hogy több tolerancia legyen bennük, az nagyon fontos, meg az empátia.

Fotó: Metropol

Karácsony Gergely tevékenysége az elmúlt időszakban:

  • „Akit zavar a dugó, szálljon ki az autójából és menjen gyalog”
  • Fotó: Metropol/BS

    2. „Leszerelünk 3000 kukát

    Fotó: Metropol/MK

    3. „Lezárjuk a pesti alsó rakpartot és a Lánchidat”

    Fotó: Sáfár Tibor

    4. „Ha húsz fokon fűtjük a lakásainkat (Főtáv), akkor sokat lehet megtakarítani”

    Fotó: AFP

    5. „Biciklisávokat festünk fel a nagy forgalmú utakra”

    Fotó: Sáfár Tibor

    A teljes videót itt nézheted meg:





    Ezeket olvastad már?
    Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

    Na, még csak ez hiányzott: ők szenvednek majd leginkább az időjárástól a következő napokban

    Sötét jóslat: aszteroidák hullhatnak a fejünkre, mire a Marson fogunk élni

    Sötét jóslat: aszteroidák hullhatnak a fejünkre, mire a Marson fogunk élni

    Rejtélyes robbanás Angyalföldön – Ferencet megdöbbentette, mi áll a háttérben

    Rejtélyes robbanás Angyalföldön – Ferencet megdöbbentette, mi áll a háttérben

    Nincsenek szavak: egymást követik a hajnali fagyok

    Nincsenek szavak: egymást követik a hajnali fagyok

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás