Egyre nagyobb a káosz: másfél-két órát is állhatnak a budapesti dugókban az emberek





Az az útvonal, amit korábban negyedóra alatt tettünk meg, hétfő óta lehet akár másfél–két óra is, akkora dugók alakultak ki Budapesten. A kilátások nem túl fényesek a fővárosra nézve.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.11.
VI. kerület VII. kerület teljes káosz

A Metropol is írt arról, hogy Karácsony Gergely átgondolatlan felújításai és szervezetlen útlezárásai miatt óriási káosz uralkodik a fővárosi utakon, és ez várhatóan az egész nyáron így lesz.

Hétfőre virradóra lezárták a pesti alsó rakpart Eötvös tér és Margit híd közötti szakaszát: elkezdődött az Idősebb Antall József rakpart átépítése – legalábbis papíron. A hét elejétől a bontást végző gépeké lett volna a főszerep: már ha tényleg dolgoznának, a Bors fotóinak tanúsága szerint ugyanis a helyszínen lévő néhány munkás is inkább hűsöl.

Nagy „munkában” a melósok (Fotó: Bors)

A helyzet hasonló a Lánchíd kapcsán is: ugyan ez még járható, de az állványzata már felépült, június 16-án pedig ezt is elzárják a forgalom elől. Ami a nagy munkát illeti: itt sem tapasztaltuk. A híd egyébként várhatóan 2023 nyarára készülhet el.

Aki hétfőn reggel beült az autójába, és a szokásos útvonalán, a szokásos időpontban elindult, meglepődhetett, de sajnos nem pozitív értelemben: egy pechesebb sofőr történetesen fél órát is üldögélhetett ugyanis, akár mozdulatlanul a sorstársai között, az pedig már szerencsésebbnek számít, aki képes volt ennyi idő alatt araszolva megtenni néhány száz métert.

A metrópótló sem halad

Ha valaki a kialakult helyzet kapcsán esetleg úgy döntene, hogy inkább leteszi az autót és tömegközlekedésre vált, az sem biztos, hogy jobban jár. Azok legalábbis biztosan nem, akik a XIII. kerület irányából járnak dolgozni a VIII–IX. kerület irányába, ugyanis a 3-as metró felújítása miatt ezen a szakaszon pótlóbuszok járnak, azok pedig ugyanúgy a dugóban vesztegelnek – az összes többi busszal egyetemben. Az utasok szerint volt, hogy fél órába telt, mire a Nyugatitól eljutottak a Deák térig.

A pesti alsó rakpart lezárása komoly forgalmat bocsát a belvárosra: az autók zömét a Bajcsy-Zsilinszky útnak kellene elnyelnie – teljesen esélytelenül. Sokan veszik be magukat a környező mellékutcákba, ám mivel ezeknek zöme egyirányú, ott sem jobb a helyzet, sőt: a Nagykörúton kialakított bicikliutak miatt arrafelé is megbénul a közlekedés.

(Fotó: Metropol/Nagy Zoltán)

„Szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog”

A feljebb írt gondolat Karácsony Gergely főpolgármester válasza volt egy újságírói kérdésre, aki arról érdeklődött: mit kívánnak tenni a kialakult, tarthatatlan helyzet megoldása érdekében. Ugyanezt a Bors is megkérdezte a főváros Kommunikációs Igazgatóságától, valamint arra is kíváncsiak lettek volna, hogy például ebben a helyzetben is szükségesnek tartják-e a Nagykörút kerékpársávjainak fenntartását. Ez idáig azonban nem érkezett választ.

(Fotó: Metropol/Máté Krisztián)

A budapestiek hangulata paprikás

K. Krisztián épp Budaörsre tartott a Dorottya utcából, vagyis felkészült a küzdelemre. A szervizes fiatalember a XIII. kerületből jár be a belvárosba: Ha nem kellene magammal cipelnem a szerszámokat, már régen motoroznék – jegyezte meg, hozzátéve: a rakpart lezárása óta nem ritka, hogy az Árpád híd, II. kerület, Budakeszi útvonalon jut el Budaörsre. A Gödről bejáró Kovács Manuelát szintén érintik a lezárások: eddig 45 perc alatt tudta le azt az utat, ami most másfél óráját veszi igénybe. Kész horror a belváros, legalább az iskola végét megvárhatták volna. Hát tudja mi lesz itt kedden, a ballagások napján? – kérdezte a Bors munkatársát felháborodva. Dr. Csabai Imre kedden tapasztalta először a problémát: a János kórházig tartó útja a szokásos 20 helyett 80 percig tartott. A kerékpárút is rémálom, ezt meg kellett volna tervezni. Ha korán indulok el, időben ideérek, de hogy a jövő héttől mi lesz, abba belegondolni sem merek. Kész bolondokháza várható. Ezeket a munkálatokat a lezárások alatt meg kellett volna legalább kezdeni.





Ezeket olvastad már?
„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

„A hegy felrobbant. Sziklaeső esett” – megszólalt a pokoli vulkánkitörés túlélője

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Szentkirályi Alexandra: Ha én leszek a főpolgármester tiszta, rendezett és közlekedési káosztól mentes várost csinálok Budapestből!

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Rohantak a mentők: 80 embert kellett kórházba szállítani az esküvőről

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Szentkirályi Alexandra 15 ezer fővárosi dolgozó problémáját oldotta meg Karácsony helyett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás