Itt a mogyoróbarka szezon! – ez az immunerősítő gyógynövény lehet a megoldás a vírusos időszakban

Bukovicsné Békefy Daisy, a TikTok kertészmérnöke minden szezonban bemutat olyan növényeket, amiknek gyógyhatásáról eddig sokan nem tudtak. Most a mogyoróbarka került terítékre, aminek remek immunerősítő hatása van, az pedig nem árt ebben a vírusos időszakban.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2025.02.15.
immunrendszer recept Bukovicsné Békefy Daisy mogyoróbarka vírusos időszak

Bukovicsné Békefy Daisy üde színfoltja a TikToknak. A fiatal kertészmérnök dédanyáink tudását adja át videóiban azokról a növényekről, amelyek ehetőek vagy épp takarításra, arcápolásra, gyógyításra alkalmasak. Most egy igazi érdekességet hozott követőinek: ez pedig nem más, mint a mogyoróbarka. A növényt legtöbbször csak azok ismerik, akik a pollenétől szenvednek, aki viszont nem allergiás rá, annak érdemes megkóstolnia a növényt. Igen, megkóstolni, ugyanis a mogyoróbarka ehető, sőt, tea formában iható is.

mogyoróbarka
A mogyoróbarka erősíti az immunrendszert, ami jól jön ebben a vírusos időszakban  
Fotó: Polina Tankilevitch/Pexels

Védelem a vírusok ellen: itt a mogyoróbarka szezonja!

A mogyoróbarka megjelenése a hóvirág után a tavasz egyik hírnöke. Sokszor már januártól nyílhatnak sárga, szél porozta virágaik, amik hernyószerűen csüngenek a fákról. A növényt általában csak azok ismerik jobban, akik allergiások rá, hiszen pollene sok gondot okozhat. Ám azoknak, akik nem érzékenyek rá, érdemes kihasználniuk ezt a tavaszelő időszakot és tea vagy nassolni való formájában fogyasztani a mogyoróbarkát. Bukovicsné Békefy Daisy most videóban mutatta meg ő hogyan készít ízletes nassolni valót a mogyoróbarkából, de a tea verziója is nagyon népszerű. 

A mogyoróbarka virágzata ehető, sőt, kifejezetten gyógyászati céllal is fogyasztják. Teáját immunerősítő hatása miatt készítik, én viszont most egy tempuratésztás receptet próbáltam ki 

– meséli a lépéseket Daisy videójában, amiben végig követhetjük, hogyan kell elkészíteni a tésztát, majd beleforgati a mogyoróbarka virágát és kisütni zsiradékban. 

Az íze egyébként kellemes, enyhén édeskés, mi mézzel megcsorgatva ettük

– teszi hozzá a TikTok sztárkertésze. Szintén nagyon népszerű a mogyoróbarkatea is, aminek elkészítése nagyon egyszerű. 1-2 teáskanál friss vagy szárított mogyoróbarkát forrázzunk le 250 ml forró vízzel, majd hagyjuk 5-10 percig ázni. Szűrjük le és ízesítsük a teát. Immunerősítő hatása miatt ebben a vírusos időszakban érdemes 1-2 hétig minden nap meginni egy csészével. A rovarok számára a mogyoróvirágzat az egyik első tápanyagforrás, ezért csak annyi barkát szedjünk, amennyire szükségünk van, hogy nekik is bőven maradjon.

@greens_of_daisy 😇Itt a mogyoró barka szezonja, ne maradj le! Tudtad, hogy a mogyoró barka nem csak szép, de ehető és gyógyhatású is? 😮 A barka gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, és remekül erősíti az immunrendszert. 💪 Fogyaszthatod teának ☕, de akár salátákba 🥗 vagy süteményekbe 🍰 is keverheted. Én a tempura tésztás receptet próbáltam ki🤗 Próbáld ki, és fedezd fel a természet erejét! 🌿 #mogyoró #barkatea #gyógyhatású #ehetővirágok #természetgyógyászat #immunerősítő #gyógynövények #ehetővadnövények #érdekesség #mogyoróbarka ♬ eredeti hang - Daisy Bukovicsné Bék

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás