Több tippünk is van azoknak, akik megfáztak.
A Mindmegette.hu 12 kiváló tippel szándékozni segíteni azokon, akiknek komoly kihívást jelent a megfázás.
Az igencsak karakteres és sokak számára kellemetlen ízzel rendelkező gyógyteát megéri fogyasztani, ugyanis a kakukkfű köptető hatása kiváló fúziót alkot a hársfa hurutoldó képességével. Ha fogyaszthatóvá akarjuk varázsolni a teát, akkor érdemes mézet és citromot beletenni.
Elsőre furcsának tűnhet, de meglepően hatékony: egy mezei papírtörlőt itassunk át ecettel, majd szórjunk bele fekete borsot, majd a borsos oldalt helyezzük a mellkasunkra. Ezzel javul a felső légutak vérkeringése, amivel együtt javul a köhögés is.
Elsősorban az olajos halakkal érdemes kísérletezi, úgy mint a tonhal, a hering, a lazac, a szardella vagy a pisztráng. A rengeteg omega-3 zsírsavval rendelkező halak jelentős változást eszközölhetnek.
Ez a különös trió alaposan felmelegíti a beteget, és az elkészítése sem nagy ördöngösség: egy köteg cickafarkfüvet, egy evőkanál borsmentát és egy pár fej bodzát helyezzünk el egy kancsóba, majd a gyógynövényeket forrázzuk le, hagyjuk állni 10-20 percig, végül ízesítsük teánkat mézzel és citrommal.
Igazi klasszikus, ha megfázás elleni gyógyírről van szó: a fokhagymát tegyük alufóliára, olívaolajjal locsoljuk meg, csomagoljuk be, majd rakjuk a sütőbe, ahol 180 fokon 30-40 percig hagyjuk sülni. A nehezén már túl vagyunk, csupán annyi dolgunk maradt, hogy a fokhagymakrémet pirítósra kenve elfogyasszuk.
Köztudott, hogy a káposzta az egyik leggazdagabb C-vitamin forrás a citrom és a narancs után, ezért ne legyünk restek használni.
Reszeljünk egy mézzel teli kanálba gyömbért, és fogyasszuk ezt 3 napig. A kúra során érezni fogjuk a gyömbér hatását: csökkenti az orrdugulást, gyulladáscsökkentő és elbánik a baktériumokkal is.
Amint érzékelni lehetett, a méz számtalan receptben és tippben központi elem. Ezúttal egy nem mindennapi felhasználásáról lesz szó, de arról szó sincsen, hogy ne lenne hatékony: 3-4 evőkanál mézhez aprítsunk fel egy fej vöröshagymát, majd keverjük össze. A furcsa elegyet 6 órán át hagyjuk pihenni, majd szűrjük le, és mindennap együnk belőle 2-3 alkalommal.
A csípős ételek nemcsak a szájpadlásunkon és nyelvünkön fejtik ki hatásukat, hanem az orrunkon is. Az orrtisztító hatású csípős levesek ajánlottak a megfázásra, főként a vietnámi pho leves. Vitaminban, húsban és forró lében gazdag ételről beszélünk, abszolút főnyeremény egy hosszan tartó betegeskedés orvoslására.
Ismét egy elsőre különös kombó, de ezt a receptet is meglepően nagy siker övezi. Hámozzuk meg az ananászt, kockázzuk fel és kurkumával együtt tegyük a turmixgépbe, és kész is a megfázás elleni turmix. Az ananászról nem közismert tény, de kiváló a baktériumokkal szemben, míg a kurkuma gyulladáscsökkentőként segíti a betegség elleni küzdelmet.
Minden magyar család örökös fegyvere, az elnyűhetetlen "orvosság", a húsleves. Mindenki ízlése szerint készítse el, de három dologra nagyon figyeljünk: sok hús legyen benne, ne spóroljunk a zöldségekkel, és melegen fogyasszuk.
A legvégére jöjjön a talán legegyszerűbb tipp: hidratálás. A megfelelő vízfogyasztást szinte említeni se kell, de ha meg akarjuk gyorsítani a gyógyulási folyamatot, akkor egy liter vízbe facsarjunk egy fél citromot, és ebből naponta 2-3 alkalommal igyunk.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre