Kitálalt a szakértő: ezért ne vegyél soha utángyártott töltőt!

Égési sérülések, akkumulátor károsítás. A határ a csillagos ég.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.10.26. 14:00
töltő vásárlás olcsó

Mindannyian jártunk már így: a készülékhez adott töltő tönkre ment. Márpedig egy új, eredeti, igazolt darab beszerzése húzós tud lenni, ezért néznek ilyenkor sokan utángyártott, olcsó, nem ismert eredetű darabokhoz. Szakértők most azonban figyelmeztettek: gondoljuk át kétszer is, hogy így teszünk-e, mivel egy ilyen vásárlása komoly veszélyekkel járhat.

Ezért ne vegyél utángyártott töltőt spórolásként. Fotó: Pexels/Markus Spiske

Először is, a silány minőség miatt valószínűleg rövidebb élettartalma lesz, mint egy eredetinek. De ezen felül nagyobb problémát okoz az, hogy kárt tehet a készülék akkumulátorának élettartamában, mivel több energiát használ, mint kellene, így limitálva az akkut, aminek működése hosszútávon csökkeni fog, nem lesz képes a maximális teljesítmény leadására. 

De egy olcsóbb darab komoly kárt tud okozni akár a biztonság szempontjából úgy is, hogy túlmelegszik és megégeti a felülelet, amit épp ér vagy ne adj Isten felrobban. De az is előfordulhat, hogy egyszerűen megolvad a kábel és a vége benneragad a telefonban olvadt gumit és műanyagot hagyva hátra. 

És végül, de nem utolsó sorban: nem egyszer lehetett hallani olyan háztűzről, amit egy hibás, utángyártott töltő okozott, elektromos hálózati hiba okozása, vagy az előbb említett túlmelegedés miatt. Épp ezért, ha azt érzékeled, hogy a töltő túl forró, netán füst szagot áraszt, azonnal távolítsd el a konnektorból vagy az elektromos forrásból, mielőtt lángra kapna, írja a DailyStar.

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás