Egy magyar rajongó lett az angol futball csapat kabalája, aki miatt még a szurkolói kocsma sem zárt be

Kevés futballszurkolónak adatik meg az életben olyan lehetőség, mint amilyen Huszti Péternek, aki 2004-ben, még a Football Manager számítógépes játékban talált rá kedvenc angol csapatára. Ekkor még ő sem gondolta, hogy 20 évvel később ő lesz csapata kabalája.



Megosztás
Szerző: GUY
Létrehozva: 2024.10.21. 09:00
angol futball kabala születésnap rajongó

Péter az angol klubfutball elkötelezett rajongója. A legtöbben most arra gondolnának, hogy a Premier League valamelyik sztárcsapatának, például a Manchester Unitednek, netán a Liverpoolnak, esetleg Citynek drukkol. Pedig a magyar férfi szíve az angol National League, azaz az ötödik osztályban szereplő a Hartlepool Unitedért dobog, melynek ráadásul a kabalája lett.

kabalája
Péter lett a kedvenc csapata, a Hartlepool kabalája  Fotó: olvasói

Amikor először elkezdtem játszani a Football Manager játékkal, akkor találtam rá a Hartlepoolra. Nem igazán tudtam róluk sokat, egyszerűen azért őket választottam, mert tetszett a klub címere, a színösszetétele és a mez. Őket választottam tehát, amiből aztán mára rajongás lett 

– idézi fel a kezdeteket Péter, akit olyannyira beszippantott az angol futball szeretete, hogy létrehozta a Hartlepool United FC Hungary nevű Facebook-csoportot.

„A közelgő 50. születésnapom alkalmából a családom elengedett egy nem mindennapi sport túrára. Lehetőségem adódott eltölteni egy hosszú hétvégét Hartlepoolban és megízlelni az észak-keleti foci kultúrát. A feleségem megjegyezte, hogy én vagyok az egyetlen idióta, aki nem az Anfield Roadra akar menni, hogy Liverpool mezben lássa Szoboszlait, hanem a Clarence Roadra tartok fel északra – mondja nevetve Péter, aki miután megkapta az eltávot megcélozta a Hartlepool október 5-i, hazai, Sutton United elleni meccsét. Térítés ellenében felajánlották a hospitality jegy csomagot, ami lényegében egy teljes napi program, aminek a fénypontja a meccs volt, a VIP páholyból megnézve. 

Előre szerettem volna bebiztosítani, hogy ha már ott vagyok, akkor tuti találkozhassak legalább egy játékossal, a klub pedig jelezte, hogy minden megoldható.

Newcastleből metróval indult Hartlepoolba a szombati Sutton elleni meccsre, másnap már HUFC klub shopjának a nyitása előtt megérkezett a stadionhoz a Victoria Parkba, ahol persze alaposan körbejárt mindent. 

„A shopban megtörtént a nagy találkozás a klub egyik vezetőjével, valamint a VIP menedzserrel. Kerekévfordulós születésnapom alkalmából megkaptam tőlük David Ferguson egyik meccsmezét, és tudatták, hogy vár még rám bőven meglepetés és mostantól bízzam magam a klubra”.

Péter a VIP-ben egy hétfős asztalánál kapott helyet, ahol Jim Provett egykori kapus és családja ült, a székén pedig a csapat által dedikált mez várta. A csapat meccse nem alakult jól, kétgólos hátrányba kerültek, ám a második félidőben aztán jött a csoda. 

Péter kedvenc csapatának akasztott majmok a beceneve  Fotó: olvasói

Szurkolóból lett a csapat kabalája Péter 

A mellettem ülő 19 éves srác azt mondta, ha megnyerjük a meccset akkor fizeti a repülőjegyem, de minden hazai meccsre mennem kell

 – mesélte Péter, akire ekkor már a csapat kabalájaként néztek a klub szurkolói, hiszen kiegyenlítettek, majd 4:3-ra nyertek. A meccs után átvitték a magyar rajongót a stadion Corner Flag nevű bárjába, amely már éppen zárni készült. Ekkor odalépett egy őszes halántékú úr Péterhez és rámutatott, hogy ő az a magyar srác.

„Mondta a kasszásnak, hogy nyugodtan menjen haza mert a vendége vagyok és már csapolta is a Hartlepool saját sörét, aztán körbevezetett az épületben, amiről kiderült, hogy gyakorlatilag a klub múzeuma.”

Másnap már a Hartlepool - Gateshead női rangadón volt jelen a magyar férfi, ahol naná, hogy a klub női alakulata is győzött, így Péter végleg csapata kabalájává vált.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás