Fantombudi bűzölög az ismert pesti utcán – kiakadtak a lakók

A józsefvárosiak nem tudják, ki helyezte az ablakuk alá az orrfacsaró bűzt árasztó mobilvécét. Mindenesetre sok jót nem kívánnak a rejtélyes „budi” gazdájának...



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.10.13. 10:00
Módosítva: 2024.10.13. 12:28
budi józsefváros Népszínház utca Alföldi utca bűz

Miért van az, hogy ebben a kerületben csak úgy otthagynak mások ablaka alatt egy vécét? Tényleg ennyire semmibe veszik az itt élőket? Felháborító”–kommentálta Pálovics Emese az ügyet, miután bajos lett az Alföldi utcában ablakot nyitni. Eddig csak az utcán bolyongó, gyakran önkívületi állapotban lévő hajléktalanokat kellett a helyieknek kerülgetniük, de most az általuk ismeretlen okokból kihelyezett budi verte ki a biztosítékot. 

rejtélyes budi
Rejtélyes budi: A józsefvárosiak szerint teljesen érthetetlen miért és kinek kellett oda a mobilvécé Fotó: Facebook

Rejtélyes módon került ki a Népszínház és Alföldi utca kereszteződésébe az ott lakók mindennapjait megkeserítő vécé. De nem ez az egyetlen, a lakosság szerint egy ideje feltűnik itt-ott egy-egy értelmetlenül kihelyezett vécé és nekik kell szólni, hogy elvigyék.

Van valakiknek egy ötlete, kiraknak egy mobilvécét bárhová az utcákra, és ha nem jelezzük, nem viszik el. Néha az az érzésünk, hogy látják, ha kitesszük a Facebookra, mert utána el is viszik. Most is ez történt, kiraktuk a posztot és egy nap múlva 20 méterrel arrébb vitték, rá pár napra onnan is eltűnt. Toi Toik országa lett Józsefváros, az utóbbi időben. A Kun utcában is be kellett jelentenünk a rajta lévő telefonszámon, hogy elvigyék a templom bejárata elől. Ott hetekig állt a senki által nem használt vécé, mivel az le is volt lakatolva. Teljesen érthetetlen, ami itt folyik 

– mesélte Pálovics Emese. 

Rejtélyes budi: kiakadtak a helyiek

A lakók között futótűzként terjed az újabb rejtélyes budi megjelenésének híre. Van, aki valamilyen bizniszt sejt a háttérben, „tárolási díj például valakinek” –jegyezte meg egy helybéli. Más szerint azonban annak az ablaka alá kellene rakni ezeket, aki kiteszi, „hogy érezze a törődést”. Egy harmadik megszólaló pedig amiatt hálálkodott, hogy 2010 óta már nem Józsefvárosban lakik. 

A józsefvárosiakat kirázza a hideg a vécétől

A józsefvárosiakat mindenkor érzékenyen érinti a kihelyezett vécék témája, hiszen tapasztalatból tudják: a közterületre kihelyezett épített vagy mobilvécék közül gyakorlatilag egyik sem működik rendeltetésszerűen. A kerületben ugyanis sok a hajléktalan és a prostituált, inkább ők „veszik birtokba” ezeket a helyeket, amelyekben többnyire szexuális légyottok nyomai, elkent ürülék, fóliacsíkok vagy tűmaradványok találhatók. Általában az ajtónyitás sem jelent gondot, miután kifeszítik egyesek, és utána már be sem zárható. A II. János Pál pápa térre például napi szinten járnak a karbantartók.

Karácsony Gergely több tízmilliós „példamutató közvécéje” mindenki számára jól láthatóan éppen működőképes. Bár ezt inkább senki nem szeretnénk látni... – Fotó: Metropol

Hát ez meg hogy került ide?! 

Zúgolódnak a ferencvárosiak is, néhány hete ugyanis kikerült a Hurok utca közepére egy mobilvécé, amit ugyan szippantanak, de így is büdös. Azt senki sem érti ott sem, miért helyezték ki a bűzölgő, rejtélyes budit, hiszen a nyáron végzett útfelújításnak már régen vége, munkás egy szál se hetek óta. Ez is érdekes hasonlóság a két kerület között.

Mint megírtuk, a bűz itt is kiakasztotta a lakókat, ráadásul fogalmuk sincs, ki és miért tette pont a járdára a vécét. Azonkívül, hogy az egész utca találgat, az önkormányzat cégétől sem sikerült választ kapniuk kérdésükre és kérésükre, hogy szállíttassák át másik helyszínre.  

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás