A tavalyi avart fújja a szél Ferencvárosban: panaszkodnak a lakók a „zöldfelületek” gondozatlansága miatt – Galéria

A lakosság szerint példátlanul elhanyagolt Ferencváros zöldterülete, mintha egyáltalán nem volna gazdája a kerületnek. A Metropol nyakába vette a városrészt, hogy megtudjuk, jogos-e a panasz. Mit mondjunk, a helyzet lelombozó!



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.24.
Gyurákovics Andrea Baranyi Krisztina zöldterület Ferencváros

Akár azt is mondhatnánk: elburjánzott Ferencváros, bár a kerületiek többször kérték a Baranyi Krisztina polgármester vezette önkormányzatot, hogy az elhanyagolt zöldterületeket tegyék végre rendbe. A lakosság szerint a városrészben számos helyen idén még egyáltalán nem vágták a füvet, van, ahol a tavaly őszi avarban járnak, a gallyakat sem szedik össze. Gyurákovics Andrea fideszes képviselő megerősítette a Metropolnak: a lakossági panasz jogos. Mint mondta: ez azért is érdekes, mert a Baranyi-féle önkormányzat cége dupla annyi pénzből dolgozik, mint korábban, ugyanakkor nincs ember, aki elvégezze a feladatokat...

Elhanyagolt, szemetes zöldterület Ferencvárosban, ott van még a tavaly őszi avar is (Olvasói fotó)

A minap – és nem először – robbantotta a netet, hogy Ferencváros nem gondozza a zöldterületeit, katasztrofális állapotok vannak. Például az Illatos út egyes részein idén még egyáltalán nem volt levágva a fű, a Markusovszky téren és más helyeken a lehullott faágakat nem szedik össze, ahogyan a tavalyi avar is ott virít lassan egy éve. A szemetet sem szedik össze, ami arra ösztönöz egyes embereket, hogy nyugodt szívvel ők is eldobják a magukét. A Merényi Gusztáv kórház előtt egy egész erdő nő fű címen, három-négy hónapja érintetlenül burjánzanak a Gyáli úti zöldterületek, a szintén Gyáli úti aluljáró bejáratát lassan meg sem lehet találni a bozót miatt – panaszolják a neten rendszeresen a gondozatlan helyszínekkel egymásra licitáló ferencvárosiak. Ráadásul a felháborodott lakosság többször kérte a baloldal vezette önkormányzatot a helyzet azonnali rendezésére, de süket fülekre talált.

Biztos ez is egy Karácsony-féle méhlegelő (Olvasói fotó)

Gyurákovics Andrea fideszes kerületi képviselő a Metropolnak elmondta, hogy a Fidesz-KDNP frakció szintén többször jelezte testületi és bizottsági üléseken Baranyi Krisztináéknak, hogy a zöldterület Ferencváros-szerte nincsen karbantartva. Meglátása szerint nem csupán arról van szó, hogy nincs fűnyírás és gallyazás, hanem a bokrokat sem tartják rendben, nem nyesik, nincs virágültetés és számos helyen az őszi falevelek sincsenek összeszedve – augusztusban! 

Történik mindez úgy, hogy az az önkormányzati cég, amelyiknek ez lenne a feladata, megemelt költségvetéssel dolgozhat. Érdekes módon a magukat zöldként hirdető baloldali képviselőket mindez nem zavarja, velünk ellentétben nem emelték fel a szavukat emiatt. Csak akkor lettek «zöldek» és gondos «honatyák», amikor az előző, Fidesz-KDNP-s városvezetés alatt, egyszer márciusban nem volt levágva a fű. Ráadásul akkor az önkormányzat cége körülbelül feleennyi pénzből gazdálkodott, viszont jóval több alkalmazottja volt. Ma sajnos alig több száznál a foglalkoztatottak száma a cégben, miközben korábban 300 alkalmazott is dolgozott ott. Az előző városvezetés ideje alatt a cég folyamatosan pályázott plusz forrásokért is, de Baranyi Krisztináék vezetése alatt ez is teljesen elmaradt. Nem tudják megtartani a munkavállalókat, ugyanakkor vezetőből a mostani ciklusban kétszer annyi van, mint korábban

– részletezte Gyurákovics Andrea. Megkérdeztük az érintett céget is, miért nem gondozzák a zöldfelületeket és mikorra remélhetik a lakosok, hogy rendet tesznek, válaszukkal cikkünket frissítjük.

A Metropol is nyakába vette Ferencvárost, galériánkban mutatjuk be, milyen borzasztó állapotokat találtunk:

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás