Botrányos állapotok vannak a II. János Pál pápa téren: így tartják félelemben a járókelőket

Agresszív csövesek vették birtokba a józsefvárosi tereket. A környékbeliek olyanokat látnak, amiket véletlenül sem akarnak, ráadásul nem csak az önkívületben lévők magatartása miatt, de a higiénés veszélytől, a fertőzésektől is tartanak.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.08.
Módosítva: 2024.08.08.
Karácsony Gergely fokozódó agresszió II. János Pál pápa tér csöves pikó András

Inkább egy Karácsony Gergely főpolgármester-féle szociális intézményhez hasonlít az egykor szebb napokat megért fővárosi tulajdonú II. János Pál pápa tér, ahol már délelőtt 10 órakor tele van az összes pad csövesekkel. A környékbeliek szerint napközben ráadásul csatlakoznak hozzájuk a drogos csapatok és dílerek is. A harmadik világbeli állapotokat az is súlyosbítja, hogy a csövezők nagyon agresszívak, nemcsak egymással verekednek össze ordibálva, de a játszótérre igyekvő gyerekekre is veszélyt jelentenek. Előfordult, hogy egy kislány feje mellett süvített el a csöves által megküldött italosüveg, más ágyi poloskát hurcolt haza a cipője talpán... A főváros és Józsefváros vezetése közben ölbe tett kézzel nézi az évek óta durvuló helyzetet és arról beszél, micsoda príma fejlődésen megy keresztül a kerület...  

Karácsony Gergely több tízmilliós „példamutató közvécéje” mindenki számára jól láthatóan éppen működőképes. Bár ezt inkább nem szeretnénk látni... – Fotó: Metropol

Én tegnapelőtt is hívtam este a rendőrséget. Eszméletlenül fekvő részeg nőt kezdett egy részeg csövi látványosan taperolni, másik négy férfi pedig nézte. Gondoltam, nem várom meg, amíg ott megerőszakolják eszméletlenül. Előtte, a park másik felében annak voltam szemtanúja, ahogy egy férfi a nemi szervét tisztítgatja. Fertő! Elmenekültem inkább

 – panaszolta a neten egy józsefvárosi járókelő.

A II. János Pál pápa téren elszabadultak az indulatok, a 2014-ben teljes felújításon és földcserén is átesett parkot használó józsefvárosiak ma már félnek átmenni a területen, mert vagy olyat látnak amit nem akarnak, vagy akár megtámadják őket. A Metropol már korábban is írt arról, mennyire birtokba vették az ellátatlan hajléktalanok a teret, a helyzet mostanra azonban teljesen elfajult. Az ellátatlan emberek mellett ma már csövesek, drogosok és terjesztők is tanyát vertek. Az öntudatlan állapotban hőbörgő csövesek nemcsak egymással, de a nekik adakozni nem akaró járókelőkkel is agresszívak. A közelmúltban egy fiatal lányt támadtak meg, mert nem volt hajlandó pénzt adni nekik.   

A Karácsony-féle hasznos rovarhotel „kihasználtsága igen nagy”, már reggel 10 órakor is – Fotó: Metropol

Ruháikkal lefoglalják például a fák tövét és környékét, ha valaki csak megközelíti a „területüket”, rögtön megindul fenyegetően a „tulaj”. Más „stílusosan” a Karácsony Gergely-féle rovarhotel mellett „bérel” padot magának. Általánosságban is elmondható, hogy kerülgetni kell az emberi ürüléket, mert hiába megy ki a főváros cége takarítani, fél óra múlva megint kosz és mocsok van. A főpolgármester és Pikó András polgármester által kierőltetett, az adófizetők több tízmillió forintjába kerülő „példamutató közvécét” is csak csövesek használják, gyakran nyitott ajtó mellett. Ráadásul ez még a jobbik eset, hiszen a többség oldalba vizeli vagy pakolja... Ha valaki rájuk mer szólni, mint ahogy ezt megtette egy takarító vagy kertész, akkor agresszívan megindulnak felé.

Gyakorlatilag itt nem lehet egy padot sem használni. A családok már a játszótérre sem szívesen viszik be a gyerekeiket, mert tele van csikkekkel és egyre több a csöves, akik a gyerekek felé üveget hajigálnak, ami aztán a homokban törik össze. A drogos csapat a tér hátsó részén van, az Erkel Színház irányában állítólag rögtön három csapat is tanyát vert. Nagyon agresszívak, mindenki fél tőlük. Aki szólni mer nekik, azt megtámadják

– meséli Pálovics Emese, aki a környéken lakik. Ő a borzasztó állapotok közül a higiénés veszélyeket látja legaggasztóbbnak az agresszió mellett.

„Egy barátnőm kislánya ráült egy padra és hazavitte az ágyi poloskát, amit aztán alig tudtak kiirtani. A másik barátnőm érzékeny kiskutyája itt szedett össze valami betegséget, amivel szintén hónapokig jártak orvoshoz. Ma már ölbe veszi a kutyust, ha a tér közelében vannak, mert minden betegséget össze lehet itt szedni. Nem is csoda, hiszen itt fekszenek, láthatóan tetvesen, rühesen, fekélyesen. Mi pedig a cipőnkkel minden további nélkül bevihetjük a lakásba a fertőzést. Volt, aki bement panaszra az önkormányzathoz és azt mondták neki, hogy egy józsefvárosi appba írja be a problémáját. Ennyi! Nyilván semmi sem történik, mert elnéző a városvezetés és nem foglalkozik a lakosság igényeivel.”

A kút vizében is bacilusokat találtak a lakosság szerint – Fotó: MW

A pápa tériek szerint Karácsony Gergely vadiúj kútját is azért kellett üzemen kívül helyezni, mert „bacikat találtak a vízben.... Csak a játszótéri kút működik, mert az más vezetékről megy” – jegyezték meg.

Karácsony és Pikó ráengedi a lakosságra a csöveseket

Sem a főpolgármester, sem a kerületi polgármester, Pikó András nem hajlandó évek óta semmit sem tenni. Ráadásul a II. János Pál pápa téri állapotokhoz hasonló uralkodik a közeli Teleki téren vagy más tereken Józsefvárosban. A pápa tér környékén élők többnyire csak magukra számíthatnak, hiszen a baloldali városvezetés nem hajlandó képviselni az ő érdekeiket, struccpolitikát folytatva szabadjára engedik a jelenséget, ami 4 év alatt fajult el idáig. 

Nemcsak a környék, de Józsefváros is lecsúszott, a lakosság számára használhatatlanná váltak a terek – Fotó: Metropol

Az külön érdekesség, hogy a józsefvárosi önkormányzat mindeközben saját bevallása szerint „országos önkormányzatot” épít, szerintük fejlődik a kerület és nem el, hanem oda akarnak költözni a budapestiek. A lakosság ezt a kontrasztot érzi, ezért önszerveződésre kényszerül.

„Arra kérek mindenkit, hogy fogjunk össze és figyeljünk egymásra. Amikor csak lehetséges, értesítsük a rendőrséget és az önkormányzatot a hatékony intézkedés érdekében” – írta június elején egy nő a II. János Pál pápa tér közösségi oldalán. A kutyások azóta is értesítik egymást, de hatékony hivatali intézkedés azóta sem történt. A rendőrség csak külön esetekben járhat el, az önkormányzat pedig elnéző a csövesekkel.  

A polgármester politikai üzenete az elfogadás. Elfogadja a hajléktalanokat, mert az olyan progresszív, modern dolog. Elfogadja a drogosokat, mert az is olyan haladó, modern dolog. Tele van együttérzéssel! Biztos nekem nincs fogalmam az együttérzésről, bizonyára van még mit tanulnom buddhista tanítóként, de én együttérzek a lakossággal is… Zavarja a szemem az emberi ürülék, a bűz, az agresszív drogosok, az ellátatlan hajléktalan hordák. Akit nem zavarnak, az legyen olyan jó és írjon már, hogy mit kell tennie azoknak, akiket zavarnak mindezek. Elég megírnia akkor is, amikor kiengedik a diliházból!

– reagált a neten egy kiakadt II. János Pál pápa téri férfi.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás