Hiába újították fel, újra csövestanya lett a Blaha

Samponnal mosott hajat egy csöves a téren, a járókelők kiakadtak.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.24.
Blaha fővárosi hajat mos szürreál vízesés

„Az egyik hajat mos, a másik beöntést ad magának, ebben semmi szürreál nincs, ez csak a Blaha idillibb háttérrel” – osztotta meg véleményét egy budapesti, miután robbantotta a netet az a pillanatkép, amit a Blaha Lujza téren kapott lencsevégre egy férfi. A napokban ugyanis egy csöves mosott hajat a főváros kőrengetegében lévő szökőkútban, míg a másik beleült. A nemrég méregdrágán és az eredeti tervekhez képest lebutítottan, de mégiscsak felújított tér újra csövestanya lett...

Az egyik csöves hajat mos, a másik a vízesésben ülve hűsölt Fotó: Facebook

A Blaha Lujza tér, mint Budapest egyik legfontosabb csomópontja, mindig is nagy gyűjtő volt. Ez alól talán csak az az időszak volt kivétel, amikor felújították. Az addig ott héderelő, gyakran illuminált és agresszívan kéregető csövesek akkor áttelepültek Újbudára és Óbudára, nem is tértek vissza jellemzően a Blahára. De érkeztek mások, akik nem hajléktalanok, egyszerűen csak az utcán csöveznek. A fővárosi kőrengeteg így változott csövestanyává, ahol gyakran meghökkentő dolgokat csinálnak: nyilvánosan ürítenek vagy bódult állapotban, agresszívan fel-le járkálnak, vegzálva a járókelőket. Ordítoznak, összeverekednek, szexelnek, ha épp működik Karácsony Gergely szelfibarát közvécéje, a járókelők meg már csak legyintenek. A hajmosás azonban újdonságnak bizonyult a téren, ez robbantotta a netet a napokban.

 „Jól látom, hogy sampon is van a haján?”

Nemcsak a járókelőknek esett le az álla, a kommentelők is elképedtek.

Minimál higiénia, a szökőkutak meg a díszmedencék nem erre vannak. Ha mosdani szeretne, ott egy kút, rak magára friss hideg vizet, csókolom” – írta egy kommentelő.

„A nunimosó incidensnél egy kicsit kulturáltabb” – jegyezte meg egy régebbi esetre utalva egy másik hozzászóló.

„A teret megváltoztathatod, de az embereket nem” – véleményezett egy budapesti.

„Nem attól lesz megoldva a probléma, hogy közterületen mosakodhatnak a szökőkutakban vagy odacsinálhatnak, odahányhatnak, ahol éppen vannak, vagyis vagyunk” – hangsúlyozta egy férfi.

„Sok értelme volt a teret felújítani...” – summázta egy kommentelő.

„Az egyik hajat mos a másik beöntést ad magának, ebben semmi szürreál nincs, ez csak a Blaha idillibb háttérrel” – mutatott rá egy hozzászóló.

„Jól látom, hogy sampon is van a haján?” – kérdezte hitetlenkedve egy hozzászóló.

Az extrém hőségben járókelők is használják a szökőkutat

A pestiek nehezen viselik a betondzsungelben a kánikulát, az extrém helyzetben egy-egy járókelő is használta a szökőkút vizét, ha nem is samponos hajmosásra vagy fürdésre, de pólóvizezésre vagy lábhűsítésre igen. A Metropol a kánikulában járt a téren.  

Kánikula
Ez a férfi úgy próbált a 40 fokos melegben lehűlni, hogy bevizezte a pólóját 
Fotó: Bánkúti Sándor

A hosszabb távon érzékelhető hőségben a már jól megszokott nyüzsgés is „megfáradt”. A tér nagyobb részén ráadásul nincs árnyék. Akkor a Metropol 41 fokot mért a téren, az utcabútorok pedig 50 Celsius-fokosak voltak... 

Kánikula
Ez a nő a lábát hűsítette a csobogó vízzel Fotó: Bánkúti Sándor

 

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás