Folytatódik a szomorú valóságshow: a közvécék csődje után Karácsony ivókútja sem működik

Újabb kudarcos látványberuházással folytatódik a II. János Pál pápa téri „fejlesztések” sora, az új ivókutat sem használhatják rendeltetésszerűen a járókelők.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.07.24.
Módosítva: 2024.07.30.
Karácsony Gergely fejlesztés II. János Pál pápa tér Példamutató illemhely Blaha Lujza tér

Nem elég, hogy alkalmi kupleráj lett Karácsony Gergely Blaha Lujza téri közvécéjéből – már amikor működik éppen –, még a II. János Pál pápa téri „Példamutató illemhely” szappanoperába illő kialakításába is beletört a bicskája a főpolgármesternek. Budapest baloldali városvezetésének valahogy nem mennek a közcélú fejlesztések, most egy, az extrém hőségben felértékelődött új ivókútról derült ki, hogy bár sikerült „megépíteni”, mégsem lehet használni.

Pár hónapja létesített ivókutat Karácsony Gergely, de azóta sem üzemel... Fotó: Metropol

Legalább másfél-két hónapja árválkodik az az újonnan telepített kút a II. János Pál pápa téren, amely eddig sosem működött még – tudtuk meg a helyiektől, akik csak akkor vették észre a hőségben jó szolgálatot tévő létesítményt, amikor Budapesti közmű (BKM) körbekordonozta.

Bukás Karácsonynak újabb projektje Fotó: Metropol

A kút ugyanis műszaki okok miatt hivatalosan is használhatatlan. A csapból egyébként csaknem egy percig folyik a víz, ugyanis a téren héderelők közül többen megnyitják, ha szabad, ha nem... Érdekesség, hogy a kút ahhoz a fővárosi „Példamutató közvécéhez” van közel, amelynek építése igazi vergődés volt, nem beszélve a drogosok és prostituáltak fokozott érdeklődéséről. Ideje lenne megtanulnia a főváros baloldali vezetésének, hogy Józsefvárosban „vécés néni” nélkül csak tönkreteszik a budapestiek pénzéből fizetett, több tízmilliós toaletteket...     

Karácsony Példamutató vécéjéhez naponta járnak ki a szerelők

A II. János Pál pápa téri nyilvános vécé kálváriája bohózatnak is elmenne, persze a környékbeliek Karácsony Gergely beruházását inkább rémálomként élik meg. A szinte véget nem érő munkálatok után egyszer csak víz és áram is került a helyiségbe... 

Az eset azért is figyelemre méltó, mert a „csődpolgármester” a fél évig tartó dilettáns agónia után elkészülő vécét lakossági tiltakozás ellenére építtette meg, a Közösségi Költségvetés programjaként. A budapestiek közül alig 3 ezren megszavazták az ötletet, ezért a környékbeliek ellenkezése ellenére is lenyomták a projektet a torkukon. A józsefvárosiak ugyanis valódi fejlesztéseket szerettek volna, a közvécé helyett például a Népszínház utcai villamossínek melletti széttöredezett, lyukas és balesetveszélyes beton kijavítását, de ezt nem vették figyelembe.

Nyögve-nyelősen elkészül a vécé, majd fél évig zárva volt Fotó: Metropol

  A dilettantizmus Mekkája

A környékbeliek először csak azon ámuldoztak, hogy a csatornaaknától kb. 15 méterre építették fel a vécét. Később azt vették észre, hogy elkezdték feltörni az illemhelytől néhány méterre lévő bicikliutat. Aztán feltúrták a járdát is. Ez volt az a pillanat, amikor megkérdezték a helyiek a munkásokat, hogy végtére is mi történik. Azt válaszolták, kutatják a vizet, hogy rácsatlakoztassák a vécét... Ezek a feltúrások, árkok aztán hetekig ott „ásítoztak” a lakosság örömére. Az autóút egyik sávját is lezárták, majd később az úttest egészét felbontották a túlsó járdaszakasszal együtt. Ekkor már az áramot keresték a Fővárosi Önkormányzat által megbízott „szakemberek”. A helyiek szerint aztán minimum egy hónapig így állt az egész, majd betemették, betonoztak. Az utat visszaadták a forgalomnak, viszont az illemhely további csaknem fél évig nem működött, csak idén májusban nyitott meg. Azóta járnak ki napi szinten a szerelők...

„Példamutatóan” elromlik, és a csövesek, prostik játéktere... Fotó: Metropol

Karácsonyék ugyanis nem tanultak a Blaha Lujza téri esetből, láthatóan nem számoltak a csövesekkel, és az ingyenes vagy fizetős szexualitáshoz helyszínt keresőkkel vagy a drogosokkal, akik állandó jelleggel elrontják az 50 millió forintos keretből létrehozott hiper-szuper toalettet.

Reggel működik, délben már nem, napi szinten jönnek ki a szerelők, mert hol ez nem jó a nyilvános illemhelyen, hol az. A legtöbb probléma az ajtóval van, miután állandóan felfeszítik, rángatják

– mondta el a Metropolnak korábban egy környékbeli lakó, Pálovics Emese, aki szerint naponta használják a vécébódét 5-6 fős csoportok, ki tudja mire. Lenne tippünk...

 

Blaha-vécé: prosti- és drogközpont lett belőle

Jelenleg sem működik a híres közvécé Fotó: Metropol

Karácsony Gergely büszkesége a közvécé amellyel még szelfizett is, átadása óta gyakorlatilag hol elromlik, hol működésképtelen. 

Korábbi videónkat itt nézheted meg:  

Kezdetben a toalett új funkciót kezdett betölteni, miután ide kezdték hordani a kuncsaftjaikat a prostituáltak. Tavaly egészen elképesztő jelenetsornak volt szemtanúja az Origo egyik olvasója. Mint írta a portál: „A Blaha Lujza téren egy lengén öltözött prostituált és egy férfi sétált el előtte, akik nem sokkal később beléptek a téren található WC-be”. A lap olvasójának beszámolója szerint mindezt azért, hogy a hölgy szexuálisan kielégítse partnerét. 

Miután a férfi úriember módjára előre engedte a hölgyet, belépett a WC-be, és megpróbálta az ajtót becsukni. Nem sikerült neki, ezért a jól megtermett férfi bevetette a testi erejét. Cibálta, feszegette, de nem járt sikerrel.

Dicső pillanat, Karácsony Gergely úgy szelfizett a vécével, hogy az akkor még kész sem volt 
Fotó: Facebook

Karácsony Gergely híres budiszelfije is dacból készült, ezzel akarta bebizonyítani az ünnepélyes átadás után néhány nappal, hogy ő nem dilettáns. A formabontó szelfihez a főpolgármester ezt írta a Facebookon:

A Fidesz és csatolt médiája szerint a Blaha Lujza tér felújítása újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire dilettáns vagyok. A legfontosabb érvük az volt, hogy kihagytuk a tervekből a nyilvános WC-t. Ez alkalomból szeretném Önöknek bemutatni a megújuló Blaha gyönyörű, 21. századi, akadálymentes nyilvános illemhelyét, amelyet hamarosan üzembe is helyezünk”. Erre azért vártunk egy „csöppet”, hogy aztán rácsodálkozhassunk arra mocsokra, ami általában a vécében uralkodott, nem beszélve a drogosok és prostik ügyéről...

 

A dosszié további cikkei








Top hírek





Hírlevél-feliratkozás