Lehangoló valóságshow: Újabb Karácsony-féle ivókút, ami hőség idején sem működik

Ismét egy kudarcos fővárosi látványberuházás: hetek óta szenved a főváros az extrém forróságtól, de a nagy forgalmat bonyolító Keleti aluljáró ivókútja tavaly tél óta nem működik, hamutartóként funkcionál.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.08.02.
Módosítva: 2024.08.08.
Karácsony Gergely Keleti ivókút Budapest aluljáró

Újabb nem működő ivókúttal bővült Karácsony Gergely főpolgármester kudarcos fejlesztéseinek sora. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy tavaly tél óta egy csepp víz sem jött a Keleti pályaudvar aluljárójában lévő ivókútból. Orrfacsaró szagát már messziről érezni, miután régen bebarnult csikkek árválkodnak benne. Azt, hogy mikor takarították utoljára, nem tudni, mint ahogyan azt sem, hogy valaha is működött-e egyáltalán az extrém hőségben különösen is fontossá váló ivókút. 

Keletinél lévő ivókút, ami soha nem működött és kispesti játszótér, ami életveszélyes
Dilettantizmus vagy nemtörődömség: nem működik az ivókút, de legalább „rendben van tartva” – Fotó: Metropol

Gyakran a budapestiek sem tudják, sírjanak vagy nevessenek, hiszen inkább az a csoda a fővárosban, ha valami működik. Pláne, ha közvécéről vagy ivókútról van szó. Rövid időn belül ugyanis ez már a második olyan ingyenesen használható, hőség idején népszerű (lehetne) ivókút, amely lassan egy éve nem működik, de még csak azt sem lehet mondani, hogy legalább jól néz ki. A Keleti pályaudvar főváros által karbantartott aluljárója az egyik legforgalmasabb pontja Budapestnek, mégsem takarítják a hamutartóvá avanzsálódott, működésképtelen ivókutat. Ráadásul éppen a BKK-automata és a jegyiroda között található, tehát a fővárosi cégek alkalmazottai közül is csak annak nem szúrja ki a szemét, akinek nincs. 

Keletinél lévő ivókút, ami soha nem működött és kispesti játszótér, ami életveszélyes
Az ivókút melletti kuka is gyomorforgató, láthatóan nincs takarítva megfelelően, de ha őszinték akarunk lenni, simán cserére szorul – Fotó: Metropol

Mindeközben Karácsony Gergely 200 millió forintnyi jutalmat osztott ki a fővárosi cégvezetők között, köztük a BKK vezetőjének, az utasokat lepulykázó Walter Katalinnak. Ő a havi 2,8 milliós fizetése mellett 11,6 millió forintot tehet zsebre, miközben év elején járatritkítást kezdeményezett. Mártha Imre, az egyébként milliárdos, luxuséletet élő budapesti közművezér is kapott 11,7 milliócskát, miközben ilyen állapotok vannak például a Keleti aluljárójában. 

Keletinél lévő ivókút, ami soha nem működött és kispesti játszótér, ami életveszélyes
Alig pár méterre van a kúttól a BKK jegyiroda...Fotó: Metropol

Dilettantizmus vagy nemtörődömség?

Nem a Keletinél lévő aluljáróban lévő kút az egyetlen, ami működésképtelen. A közelmúltban adtunk hírt arról a II. János Pál pápa téri közkútról, amelyet több mint 1,5-2 hónapja ugyan sikerült újonnan telepíteni, de azóta sem működik. Pedig a meteorológiai előrejelzés szerint a júliusi, hosszan tartó extrém hőség újra visszatér augusztusban... 

A helyiek csak akkor vették észre a létesítményt, ami a hőségben jó szolgálatot tehetne, amikor a Budapesti közmű (BKM) körbekordonozta azzal, hogy műszaki okok miatt nem használható – Fotó: Metropol

A II. János Pál pápa tér amúgy is kínos hely Karácsony Gergely számára, itt található ugyanis az a „Példamutató illemhely”, amelynek szappanoperába illő kialakításába is beletört a fővárosi vezetés bicskája. Az eset azért is figyelemre méltó, mert a „csődpolgármester” fél évig tartó dilettáns agónia után, a helyiek tiltakozása ellenére építtette meg a vécét, a Közösségi Költségvetés programjaként. Amióta pedig végre Mekk Elekék megtalálták a vizet és az áramot, azaz kész lett a létesítmény, az állandó rongálások miatt napi szinten járnak ki a szerelők. 

Nyögvenyelősen elkészült a vécé, majd fél évig zárva volt – Fotó: Metropol

 

Blaha-vécé: prostik és drogosok használják, már amikor működik

Dicső pillanat, Karácsony Gergely úgy szelfizett a vécével, hogy az akkor még kész sem volt –
Fotó: Facebook


Karácsony Gergely büszkesége a Blaha Lujza téri közvécé, amellyel még szelfizett is. Ez az átadása óta gyakorlatilag hol elromlik, hol működésképtelen. A történet érdekessége, hogy a főpolgármester híres budiszelfije eleve dacból készült, ezzel akarta bebizonyítani az ünnepélyes átadás után néhány nappal, hogy ő nem dilettáns. A formabontó szelfihez a főpolgármester akkor ezt írta közösségi oldalán:

A Fidesz és csatolt médiája szerint a Blaha Lujza tér felújítása újabb bizonyítéka annak, hogy mennyire dilettáns vagyok. A legfontosabb érvük az volt, hogy kihagytuk a tervekből a nyilvános WC-t. Ez alkalomból szeretném Önöknek bemutatni a megújuló Blaha gyönyörű, 21. századi, akadálymentes nyilvános illemhelyét, amelyet hamarosan üzembe is helyezünk.A megnyitásra azért még várni kellett egy csöppet, hogy aztán rácsodálkozhassunk arra a mocsokra, ami általában a vécében uralkodik, nem beszélve a drogosok és prostik ügyéről...

Szóval ivókutak és illemhelyek terén volna mit tenni Budapesten!

Korábbi videónkat itt nézheted meg:  

  

 

A dosszié további cikkei








Top hírek





Hírlevél-feliratkozás