Ezt érdemes lesz kihasználni: nem várt változás áll be az időjárásban

Mutatjuk, milyen időre számíthatunk!



Megosztás
Szerző: N.T.
Létrehozva: 2024.10.12. 06:30
időjárárás program napsütés

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton réteg-, majd fátyolfelhők szűrhetik az októberi napsütést. Nem lesz csapadék. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

Napéjegyenlőség
Fotó: pexels (illusztráció)

Vasárnap északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északi tájakon elszórtan záporeső is kialakulhat. Az ÉNy-i szél átmenetileg megerősödik. A csúcsérték 18 fok körül alakul.

Hétfőn többórás napsütés lesz fátyol-, eleinte rétegfelhőkkel. Esetleg elvétve fordulhat elő csapadék. 16-17 fok lesz délután.

Kedden a pára- és a ködfoltok felszállása után változóan felhős idő várható, többórás napsütéssel. Csapadék valószínűsége alacsony. Az északi, majd keleti szél időnként megélénkülhet. A délutáni hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Szerdán gyengén felhős idő várható, az ég nagy része tiszta lesz, és csapadék nem valószínű. A hajnali órákban helyenként pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, különösen a mélyebben fekvő területeken és a völgyekben. A köd gyorsan feloszlik a reggeli órákban, így napközben zavartalan napsütésre lehet számítani. A délkeleti és keleti szél többfelé megélénkül, különösen a nyíltabb tájakon érezhetjük majd, de erős széllökések nem várhatók. A nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, a legmelegebb órákban kellemes őszi idő várható, míg a hajnali órákban hűvösebb, 5-10 fokos hőmérsékletre kell számítani. Összességében nyugodt, száraz időre lehet számítani, amely kedvező körülményeket teremt a szabadtéri tevékenységekhez - írja a köpönyeg.hu









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás