Ágyi poloskák keserítik meg a lakók életét a Józsefvárosban – „Ez úgy csíp, hogy meg lehet zavarodni”

A VIII. kerületben ádáz csatát vívnak a lakók. Az ágyi poloskák azonban szinte kiirthatatlanok, a helyiek dühöngenek. Egyebek mellett ez volt az egyik legolvasottabb cikkünk ezen a héten.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.10.06. 17:20
Módosítva: 2024.10.06. 17:46
top5 ágyipoloska időjárás sors HÉV

Elkeseredett harc folyik mostanság a VIII. kerületben, ugyanis ágyi poloskák hada szívja a bérlők vérét az egyik társasházban. A rovarok a Tömő utcában csaptak le, és valósággal elárasztották a 34 család által lakott épületet, ahol jelenleg 10 lakás le is van zárva. A poloskák a nyár folyamán jelentek meg, azóta pedig elterjedtek az önkormányzati bérlakásokban. 

Bár az önkormányzat hivatalból irtatott, a lakók nem voltak túlzottan megelégedve az eredménnyel:

Ez úgy csíp, hogy meg lehet zavarodni. Először azt hittem, valami pókcsípés, aztán rájöttem, hogy nem! Nyár elején irtattam elsőként, aztán az önkormányzat irtatott, na az olyan is volt. Milyen az, amikor 7 perc alatt végez a szakember, akin még maszk sincs?

 – háborgott egy lakó. Hozzátette, hiába az irtás, ha többen nem követik a példát, ráadásul több lakás is le van zárva, ahova nem jutnak be a szakemberek.

Az irtó is mondta, hogy a nyolcadik kerület teljesen el van fertőződve, nem volt olyan utca, ahol ne járt volna ágyi poloskát irtani

– mondta egy másikuk. 

Az ágyi poloskák elárasztották a Tömő utca 5-ös számú társasházát   Fotó: MW archív

Manapság, a meteorológia fejlődésének hála, napjaink embere nem szorul rá arra, hogy a természet jeleiből olvasson, ha az esedékes időjárásra kíváncsi. Azonban még a modern tudomány mellett is érdemes egy-egy pillantást vetni őseink módszereire, ugyanis azok, bár elavultnak tűnnek, sokszor igencsak hasznosnak bizonyulnak. Lapunk így őseink ránk hagyományozott módszereivel próbálta megjósolni az októberi időjárásból azt, vajon milyen tél elé is nézünk. Megfigyeléseink azonban nem sok jót ígértek: a csillaghullás állása alapján ugyanis sötét és hideg hónapok elé nézünk; míg az októberi zivatarok azt jelezhetik: szeszélyes tél várhat ránk. Őseink véleménye szerint az októberi eső sem jelent éppen jót: ez ugyanis szeles decembert hozhat a nyakunkba; a napos és kellemes október pedig kemény februárt ígér. 

Egyetlen örömteli jövendölést mégis tartogat nekünk a népi jósda: ha az elkövetkezendő harminc napban fagy, akkor bizony bizakodhatunk az enyhe januárban. 

A meteorológia modern vívmányai mellett nem árt, ha néha teret adunk őseink népi jóstechnikáinak is    Fotó: Pexels (illusztráció)

Sokak igencsak kemény szeptembert tudhatnak maguk mögött: családi és munkahelyi viszályok mellett jókora adag feszültség zúdult az emberek nyakába. A zalaegerszegi mágus azonban arra biztat mindenkit: ne csüggedjen! Aki ugyanis méltóképpen és emelt fővel viselte a szeptemberi sorscsapásokat, azt bizony megjutalmazza az univerzum! Illy Roland Tamás úgy véli, hogy a sors szeptemberben direkt billentette ki az embereket a komfortzónájukból, hogy változást hozzon az életükbe. Akik viszont észlelték a sors akaratát és engedtek az univerzum próbatételeinek, azokra a személyekre a mágus szerint fényes október várhat.

Három csillagjegy végre az univerzum kegyeltjének érezheti magát. Az ő életükben nagyon előnyös fordulatok várhatók, őket megajándékozza az októberi őszi szél!

 – szögezte le Illy, aki elárulta: az Ikrek, a Skorpió és Mérleg jegyében születettek voltak azok, akik leginkább megértették az univerzum szavát. 

A szeptemberi sorscsapásokkal csak az univerzum akart üzenni – aki emelt fővel viselte, arra most mesés ősz várhat   Fotó: Shutterstock

Szinte már mindennapos, hogy aljas csalók hada feni a fogát az internetezők millióira. A csalók változatos módszerekkel igyekeznek megrövidíteni bankszámlánkat vagy éppen elhalászni az adatainkat. Most azonban egy adathalász oldal olyat dobott, amitől a fekete öves netezők is kiakadtak. Az oldal ugyanis valós emberek személyazonosságát nyúlja le, és a nevükben ismerőseiket környékezik meg. Így történt ez Virág Virgíniával is, akire „szomszédja” írt rá. Az asszony ekkor még nem aggódott, de amikor zöldségesként dolgozó szomszédja kijelentette, hogy influenszer akar lenni, akkor már Virgínia is gyanút fogott.

A telefonszámomat kellett neki átküldjem. Azt hittem, beszélni akar velem, így megtettem. Abban a szent pillanatban érkezett a Facebooktól egy üzenet, benne egy kódszámmal. Na, akkor rájöttem, hogy itt valami bűzlik!

 – mondta a Metropolnak Virgínia. Nemsokára maga a szomszéd is jelezte, hogy feltörték az oldalát. Virgínia ezért riadót fújt!

Először telefonszámot kért, hogy ne legyen feltűnő, majd megpróbálták megszerezni a Facebook-fiókom belépőkódját, hogy ellopják az oldalamat. Kérlek, legyetek nagyon óvatosak!

 – mondta.

Az adathalász oldalak már mindennel próbálkoznak – most újabb csaló tűnt fel   Fotó: Shutterstock (illusztráció)

Hátborzongató eseményről mesélt lapunknak egy budapesti férfi a napokban. Mint azt Szabolcs elmondta, október 1-jén a H5-ös HÉV-en utazott, amikor igencsak furcsa dologra figyelt fel: egy negyvenes férfi egy 10-12 éves, láthatóan riadt lánynak sutyorgott. Szabolcs azonnal kiszúrta, hogy a kislány nem ismeri a férfit és próbálja távol tartani magát tőle, ami láthatóan nem zavarta az illetőt, aki tovább motyogott a lánynak. Mikor Szabolcs gyanút fogva közelebb ült, furcsa dolgot hallott.

Így egyedül nem tudom elvinni, segítség kell nekem

mondta a sötét ruhába öltözött alak a telefonba. Azonban mikor észrevette Szabolcsot, azonnal reagált: felpattant, és leszállt a járatról. Bár nem tudni, hogy mi volt a különös férfi szándéka, Szabolcs jobbnak látta értesíteni a rendőröket.

Nem tudom, mi volt a célja, nem tudom, ki volt ő. Lehet, igazat mondott, lehet, nem volt rossz szándéka, de ettől függetlenül ezt láttam helyesnek, hogy a rendőrség tudjon róla

 – szögezte le. 

A HÉV-en igencsak furcsa alak környékezte meg a kislányt   Fotó: BKK/MÁV

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás