Rejtélyes alak szólította le a 12 éves lányt a HÉV-en - itt a rendőrség válasza

Nem fogod elhinni, mi történt a H5-ös HÉV vonalán. A „szexuális ragadozó” történetének a rendőrség is utánajárt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.10.05. 06:30
HÉV Aquincum mentők rendőrség kislány

Egy 10-12 év körüli, kiskorú lány állt a H5-ös HÉV ajtajánál. Az utasok közül többen felé fordultak, mivel nagyon halkan motyogott valamit. Ami ezek után történt, arról a Metropol egyik olvasója számolt be lapunknak.

IMG_4386, 
szexuális ragadozó, mentős, HÉV, H5-ös HÉV,
Akár szexuális ragadozó is lehetett a H5-ös HÉV vonalán látott férfi Fotó: BBK / MÁV

Október 1-én, kedd este, 8 óra után történt az eset, amikor Szabolcs az Aquincum megállónál felszállt a H5-ös HÉV-re.

Egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy az utasok figyelnek egy lányt, majd amikor én is odanéztem, egy negyven körüli fickó beszélt hozzá

- mondta el lapunknak Szabolcs, aki igyekszik nyitott szemmel járni.

Ezért arra gondoltam, hogy részeg lehet a férfi, ezért úgy döntöttem, hogy odaülök, egészen közel hozzájuk, hátha békén hagyja

- folytatta Szabolcs, akinek az is furcsa volt, hogy a lány testbeszéde alapján nem ismerte a férfit és próbálta ignorálni őt.

Így egyedül nem tudom elvinni, segítség kell nekem

– vette ki a sötét ruhákba öltözött férfi szavait Szabolcs. Majd miután a férfi észrevette, hogy Szabolcs mennyire fülel a következő szavaira, azt mondta a kislánynak, hogy le kell szállnia, majd ez a Szentlélek téren meg is történt.

Mivel Szabolcs aggódott a lányért, odament hozzá és megkérdezte, hogy minden rendben van-e, ismeri-e egyáltalán a férfit. Úgy tudjuk, hogy a lány elmondta a történteket, mire Szabolcs azt javasolta, hogy otthon mesélje el a lány a szüleinek.

Ezután a Margit híd budai hídfőjénél szálltak le mind a ketten, egyikük az egyik, másikuk a másik irányban ment tovább. Szabolcs szerint szokatlan volt, hogy egy középkorú férfi megpróbáljon elhívni magával egy gyenge, fiatal lányt, akár még akkor is, ha csak segíteni szeretne rajta, így a történtek után felhívta a 112-t, hogy bejelentést tegyen.

Nem tudom mi volt a célja, nem tudom ki volt ő. Lehet igazat mondott, lehet nem volt rossz szándéka, de ettől függetlenül ezt láttam helyesnek, hogy a rendőrség tudjon róla

- jegyezte meg Szabolcs. A Budapesti Rendőr-főkapitányságtól az eset kapcsán megtudtuk:

„Egy férfi 2024. október 1-jén 21 óra 1 perckor tett bejelentést a segélyhívóra, miszerint egy férfi a H5-ös héven leült egy kislány mellé és azt mondta neki, hogy Ő mentős, és ha problémája van, segít neki. A bejelentő azt is elmondta, hogy a beszélgetést a zajtól csak részben hallotta.

A rendőrök a bejelentőt visszahívták, aki elmondta, hogy a HÉV-en utaztak, mikor egy gyanús férfira lett figyelmes, aki leszólított egy kislányt, akinek felajánlotta segítségét. A bejelentő azt is elmondta, hogy a férfi két megállóval hamarabb leszállt a szerelvényről, mint a kislány, és a kislány azt is elmondta neki, hogy a férfit, aki leült mellé nem ismeri, de nem is bántalmazta és erőszakos sem volt vele.

Tekintettel arra, hogy bűncselekmény, szabálysértés, vagy bármilyen intézkedésköteles esemény nem történt, rendőri intézkedés sem volt.”

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás