A hidegfront előtt forró, viharos szél és kánikula is érkezik

Mutatjuk, meddig tart a 30 fokot is meghaladó hőmérséklet. A hidegfront előtt a szokatlan meleggel is meg kell küzdened.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.09.27. 13:15
Módosítva: 2024.09.27. 14:22
időjárás meteogyógyász front kánikula előrejelzés

A frontérzékenyek, az időjárás változásaira érzékenyek számára pokoli időszak kezdődik pénteken (szeptember 27.). Bár egy frontzóna előterében vagyunk és felénk tart egy hidegfront, egyelőre csak annak hatásait érezhetjük, de már az is éppen elegendő lesz.

hidegfront, melegedés, kánikula, időjárás, előrejelzés, meteogyógyász,
A hidegfront előtt akár 30 fok is lehet a hőmérséklet  Fotó: Köpönyeg

Az érkező hidegfront pénteken még nem érinti az egész térséget, de a szervezetünk már érezni fogja a terhelő hatásokat

– hívta fel a figyelmet dr. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója. A szakember szerint az érkező frontot egy nagy sebességgel érkező meleglevegő-beáramlás előzi meg, mely miatt akár 30 fok feletti hőmérsékletek is előfordulhatnak az ország egyes részein.

A viharos erejű szél, kifejezetten meleg, szinte forró lesz, ami sok embernek okozhat kellemetlenségeket

– folytatta a meteogyógyász, aki szerint a fejfájás, a migrén, a zavartság, az idegesség, a bizonytalanságérzet, a feszültség, valamint az alvásminőség romlása csupán a kezdet lesz. Mindez ráadásul az immunrendszered is megterheli.

A péntekre leginkább egyfajta fordulónapként lehet tekinteni, mely bevezetés arra, ami ránk vár

– jegyezte meg dr. Pintér Ferenc. A közelgő hidegfronttal pedig a szív- és légzési nehézségek, a vérnyomás ingadozása is megérkezik majd.

Pénteken még sokfelé melegfronti jellegű tünetek jelentkezhetnek a magasban zajló melegedés hatására, de északnyugaton már éreztetni fogja hatását a közeledő hidegfront. Északnyugaton görcsös panaszok is jelentkezhetnek, valamint felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak is.

Mire észbe kapsz, már itt is a hidegfront

A Köpönyeg előrejelzése szerint szombaton a hidegfront hatására gyakran erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön kialakulhat eső, zápor, délen, délkeleten és keleten helyenként zivatarok is. Délután nyugaton és északnyugaton lehet szárazabb az idő, és süthet ki több órára a nap. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 26 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb.

Vasárnap elsősorban a Dunától keletre, de kezdetben a középső tájakon is kialakulhat még eső, zápor, majd délutánra szinte mindenhol megszűnik a csapadék. A Dunántúlon ugyanakkor egyre többfelé kisüt a nap. Az élénk, erős, néhol viharos északias szélben mindössze 13 és 19 fok közé melegszik a levegő.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás