Elesett Budapest: hatalmas káoszt okoztak a közlekedésben Karácsonyék a tanévkezdés első napján

Óriási dugókkal találkoztak munkatársaink szeptember 2-án, hétfő reggel a tanévkezdés első napján. Jól látszik, hogy a főpolgármester mennyi elhibázott intézkedést hozott, ami ide vezetett.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.09.02.
Módosítva: 2024.09.02.
dugók Karácsony Gergely Budapest

Feltorlódott autók, tömeg a villamosokon és a buszokon, gyakorlatilag megismétlődött mindaz, amiről az elmúlt évben már beszámolt a Metropol. Karácsonyék megbénították Budapest közlekedését. Ma, azaz szeptember 2-án, a kora reggeli órákban hatalmas dugók voltak a nagyobb csomópontokon, így például az Üllői úton, a Váci úton és a Nagykörúton is. Úgy látszik Karácsonyék nem tanultak a korábbi hibáikból, mert ennek legfőbb oka most is a teljesen értelmetlenül kialakított biciklisávok, melyeket zöld karókkal választottak le. Ezeket ráadásul alig használják a kerékpárosok. Kora reggel már az M7-M1 autópálya bevezető szakaszán is feltorlódtak a kocsik, a Budaörsi útnál már lépésben araszoltak. 

Korán reggel a Budaörsi úton is óriási volt már a dugó (Fotó: Faludi Koppány)

Mint lapunk korábban beszámolt róla, 2020 tavaszán, a koronavírus-járvány első hullámának idején kezdték el kialakítani Karácsonyék a nagykörúti kerékpársávot, melyet sokszor éjszaka festettek fel, reggelre megbénítva Budapest közlekedését. A Magyar Autóklub vezetői arra figyelmeztettek, hogy 2020 szeptemberétől, az iskolakezdés idejétől forgalmi káosz lesz a fővárosban, ami be is következett. Nemcsak akkor, hanem most is. Ráadásul a fővárosban több helyen útfelújítási munkák is zajlanak, ez pedig tovább fokozza a káoszt a közlekedésben.

A 4-6-os villamossal járok dolgozni, a végállomáson Újbuda-Központnál szállok fel. Ma pont előttem ment el a villamos és noha azt ígérték, hogy sűrítik a menetrendet, szerintem ugyanannyit kellett várni, mint a múlt héten az indulásra. Ráadásul tömve volt a villamos, mire elindultunk

– háborog Ildikó.

A XI. kerületben a Tétényi úton is hatalmas dugó alakult ki már reggel hét órára. Lassan araszoltak az autók, gyaníthatóan többen el is késtek ma a munkahelyükről.

A Tétényi úton, a Bartók Béla úti csomóponthoz közel is lépésben araszoltak az autók (Fotó: Faludi Koppány)

Korán reggel már Szentkirályi Alexandra (Fidesz) is a fővárosban tartott egy rövid sajtótájékoztatót.

A tanév első napján, úgy látszik Karácsony Gergelynél nem ért véget a nyári vakáció, sok helyen ugyanis nem sikerült befejeznie a munkát, itt az Attila úton sem. A munkavégzésekre, különféle útfelújításokra 2022-ben Karácsony Gergelyék több mint 3 milliárd forintot fordítottak útfelújításra, ezt tavalyra 281 millióra csökkentették. A városvezetésnek, a haveroknak ugyanakkor idén nyáron 200 millió forintban határozta meg a jutalom összegét. Így Karácsony már be tudott gyűjteni egy elégtelent az tanévkezdés elején

– mondta Szentkirályi Alexandra.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás