Üvegvisszaváltó palackvadászok lepték el a Sziget környékét, csúcsforgalom van a REpontban

Nagyot kaszálhatnak a leleményes fesztiválozók a repalackokkal. A Szigeten ugyanis nem számolják fel az 50 forintos betétdíjat a palackokra, italosdobozokra. Így ha valaki összeszedi az eldobált flakonokat és visszaviszi egy REpontba, komoly összeg ütheti a markát. S ha ők nem, a Sziget környékén megjelentek más palackvadászok is.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.09.
Módosítva: 2024.08.14.
Sziget fesztivál REpont palackvisszaváltás

Már az első nap végére halmokban álltak az eldobált PET-palackok a Hajógyári-sziget környékén. A szemetesek csordultig megteltek. Többen is felfigyeltek a kínálkozó jó üzletre, és ellepték a Mozaik utca környékét az élelmes palackvadászok.

Dróthálóval próbálják kihalászni a visszaváltható palackokat a Mozaik utcánál Fotó: Metropol

Az Óbudai-sziget benépesült a szórakozni vágyókkal. A HÉV-megálló környékét és a közeli Auchan pakolót is beborította a szemét estére. Az élelmesek azonnal lecsaptak a kínálkozó lehetőségre, és módszeresen végigjárták a környéket, hogy összeszedjék a szétdobált kincseket. Még a szemeteseket is egytől egyig végignézték, visszaváltható palackok után kutatva. Lám, mire jó a REpont-rendszer!

Nagy a sorban állás a RePontnál Fotó: Metropol

A Sziget bejáratához legközelebbi REpont a közeli Auchan parkolójában található. Az összegyűjtött portékákat hatalmas zsákokban cipelték értékesíteni kedd délelőtt. Ezzel komoly bevételre is szert tehet egy-egy szorgalmas palackvadász. A Szigetre idén is több tízezer embert várnak. A legközelebbi olcsó bárvásárlási lehetőség a K-hídtól néhány száz méterre fekvő Auchan áruház. Így ezen az útvonalon különösen nagy mennyiségű visszaváltható kincsre lehet szert tenni. Ráadásul a fiatalok a parkolóban meg a környező utcákban „alapoznak”, de az 50 forintos palackokat, dobozokat elhajigálják.

MK__7095
A Sziget bejáratához közel letelepednek a fiatalok iszogatni, beszélgetni Fotó: Metropol

Ami piát megveszünk, azok visszaválthatóak, és visszahozzuk. De látjuk, hogy mások is összeszedik a kukából és a földről is. Ez egy nagyon jó dolog, mert nemcsak tisztább lesz a környezet, de még pénzt is kapunk érte

– mondja Ádám, aki önkéntesként dolgozik a Szigeten, és épp a tegnapi nap termését hozta vissza a RePontba.

A REpontokban január 1-jétől lehet visszaváltani a palackokat. Minden visszaváltási jelöléssel ellátott, egyszer használatos üveg, fém és műanyag palackos ital csomagolása visszaváltható. Június 30-át követően pedig már csak olyan terméket kerülhetnek forgalomba, amelyeket vissza lehet váltani. Ezek rendelkeznek a visszaváltási logóval és a korábbi csomagoláson találhatóhoz képest új vonalkóddal. Ezeket a jelöléseket a 0,1–3 l közötti kiszerelésű ásványvizes-, üdítős-, sörös-, boros- és szeszesital-csomagolásokon kell keresni, legyenek azok műanyag, üvegpalackok vagy fémdobozok.
Ami szintén nagyon fontos, hogy csak az ép, új logóval ellátott palackokat, sérülésmentes vonalkóddal lehet visszaváltani! A visszaváltási díjat lehet kérni utalvány formájában és bankszámlára utalva is. De lehetőség van jótékonysági szervezet részére is felajánlani. Mivel a Szigeten nem tudta biztosítani az üzemeltető a nagy mennyiségű palack elszállítását, ezért a rendezvényen nem számítják fel az 50 forintos betétdíjat.  

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás