Megbénította a közlekedést a Sziget első napja, tömegek érkeztek HÉV-vel a fesztiválra

A budai alsó rakparton közlekedőket már a Margit-hídnál az Árpád fejedelem útjára terelték és ezáltal hatalmas közlekedési dugó alakult ki. Parkolóhely már nincs a Sziget bejáratához közel, érdemesebb HÉV-vel menni, de a tömeg ott is garantált.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.08.07.
Sziget kikapcsolódás fesztivál

A Sziget fesztivál első napján már délután ötkor hömpölygött a tömeg. Az autóval Óbuda felé indulóknak komolyabb dugókkal kell számolniuk, hiszen a rendezvény miatt a budai alsó rakpart felől közlekedőket már a Margit-hídnál az Árpád fejedelem útjára terelik, ezáltal délután hatalmas közlekedési káosz és dugó alakult ki. 

MK__6958
Színes forgatag érkezett a HÉV-vel / Fotó: Metropol

Autóval nem is érdemes elindulni a Szigetre, mert a környéken már parkolóhely sincs, a HÉV-en viszont szintén tömegre kell számítani. A Filatorigátnál minden befutó szerelvényről óriási embertömeg hömpölygött. A fesztiválozókat azonban már a megállóban rendezők népes tábora fogadja. Elkordonozott és egyértelműen vezető gyalogút lett kialakítva a Óbudai-sziget irányába. A tömeg szinte sodorja magával az érkezőket a K-hídon keresztül, egészen a fesztivál bejáratáig. Magyar szót csak elvétve lehet hallani a sátrakkal és más, kempingezéshez szükséges eszközökkel felszerelkezett fesztiválozók között. 

MK__7061
A tömeg fegyelmezetten ballagott a kijelölt úton, csak azoknak van nehéz dolguk, akik a többséggel szemben haladnak / Fotó: Metropol

A felfokozott hangulat ellenére nagyon kulturáltan érkeztek meg a bulizni vágyók a helyszínre. Igaz, a szemetesekre már az első délután ki lehetett volna tenni a "Megtelt" táblát. 

MK__7100
A bejárat környékén a szemetesek nem bírják a terhelést / Fotó: Metropol

Szinte minden korosztály képviseltette magát. A Mozaik utcai benzinkút funkciója erre a hétre teljesen megváltozott. Az autók számára most nem kínálnak üzemanyagot, annál inkább az utazásban megfáradt bulizóknak: a rögtönzött kocsmánál többen is megálltak alapozni. A közeli dohánybolt is jó forgalmat bonyolít. A kútoszlopok között sörpadok és asztalok várják a vendégeket. 

MK__6973
A Sziget bejáratánál lévő benzinkút kocsmává alakult át / Fotó: Metropol

A K-hídon sokan megállnak egy-egy fotó erejéig.

MK__6985
Kultikus hellyé vált a Sziget / Fotó: Metropol

Volt, aki nem akart a tömeggel utazni, a bejutás sokkal kényelmesebb módját választotta:

MK__7090
Így persze könnyű! / Fotó: Metropol

Vannak, akik már kint megalapozták a hangulatot:

MK__7081
Vidám kis társaság "települt ki" a Sziget bejáratának közelében / Fotó: Metropol

Idén 50 helyszínen több mint 1000 programmal várják a Hajógyári-szigetre látogatókat. Az első nap fő fellépője Kylie Minogue, aki szerdán este 9 után kezd. 

Nézd meg, mit kértek a világsztárok az öltözőbe:

 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás