Négyéves kisfiú ellen indul a felkutatás: rettenetes, amit tett

A múzeum igazgatója szeretne beszélni a gyerek anyjával, de csak egy fotója van arról, ahogy elrohannak a helyszínről.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.08.29.
Módosítva: 2024.08.29.
váza törés Izrael

Komoly bonyodalmat és kárt okozott egy négyéves fiú, aki darabjaira tört egy rendkívül ritka, 3500 éves vázát egy izraeli múzeumban. A tárgy a késői bronzkorból származott, amit a West Banki ásatásokoról találtak és a haifai egyetem múzeumában volt kihelyezve 35 évig. Az urna épp kiállításon volt, amikor a baleset történt. A fiú és az anyja úgy megijedt, hogy azonnal elrohant. 

izrael
3500 éves izraeli vázát tört össze Fotó: pexels

A múzeum igazgatója, dr. Inbal Rivlin azonban nem haragszik rájuk. Sőt, felajánlotta, ha az anya-fia páros visszatér oda, akkor egy vezetett túrát tartanak neki teljesen ingyen. 

Csak kapcsolatba akarok lépni velük, hogy elmondjam, ne aggódjanak. Nem haragszunk rájuk. Az ilyen balesetek ritkák, de megtörténnek. Helyrehozzuk a vázát, majd visszakerül a helyére a restaurációt követően, ami egy nagyon érdekes folyamat. Felvesszük videóra a helyreállítást és annak a filmjét is bemutatjuk

– közölte dr. Rivlin, aki azért arra kéri a szülőket, hogy jobban figyeljenek oda gyermekeikre az ilyen helyeken, mivel a kiállítások nem játékterek, ahol minden meg lehet fogdosni, csakis akkor, ha szabad. 

A Hect Museum ennek ellenére kiemelte, a kár nagy, mivel a váza ritka darab volt, hajszálrepedések nélkül pedig az Dávid és Salamon király időszakából, Kánaánból származott, írja a Metro

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás